Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispod radara

Sve manje zabavni, a sve više – žestoki: Kakve su izjave celebrityja u svijetu zabave, a kako govore jednom kada uđu u – politiku?

Neki su celebrityji odlučili zaplivati u političkim vodama. Upravo njih u najnovijoj epizodi emisije Ispod radara s Mijom Kovačić analizirala je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček.

Na ovim će se parlamentarnim izborima pojaviti i neka lica koja građani poznaju iz svijeta – zabave. O tome kako se oni ponašaju u šoubiznisu, a kako u politici, u novoj epizodi emisije Ispod radara govorile su Mia Kovačić i komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček.

Pročitajte i ovo Deveto sučeljavanje na portalu DNEVNIK.hr Ispod radara Kako se raspravljalo u debatama: Koji se političar pokazao kao vješt komunikator, a tko je ''endemski primjerak''? Mladen Grdović ulazi u politiku - 2 pjesmom i smijehom po glasove Estrada u napadu na Sabor: Grdović računa na glasove ljevice, Ante Cash se bori za kršćanske vrijednosti...

Stručnjakinja kaže da se Miroslava Škoru može uzeti kao svojevrsnog predvodnika ''zabavljačkog resora'' koji ulazi u političke vode, pa su možda njegovim primjerom drugi pjevači, zabavljači odlučili ući u politiku.

No kakav je Škoro kao pjevač, a kakav je u ulozi političara, kome bi adut mogla biti duga kosa, a tko od zvijezda ima najviše potencijala u politici pogledajte u videu ispod.

''To su dva vrlo različita načina komunikacije. On je sad prilično oštar i pokazuje da je prilično daleko od onog duhovitog i zabavnog Miroslava Škore na kakvog su građani možda naviknuli'', kaže Kišiček.

Škoro je u svom timu okupio još neke poznate osobe, poput komičara Željka Pervana. ''Zanimljivo je da je Pervan jedan od onih koji govore da nemaju aspiracije ući u politiku, ali tu su. Kao da svi imaju otpor prema politici, ali ulaze u političku arenu'', kaže Kišiček i podsjeća na incident tijekom izborne noći na predsjedničkim izborima kada je Pervan pokazao da ima kratak fitilj.

Kada je riječ o Davoru Dretaru Dreletu, koji je također u Škorinu Domovinskom pokretu, Gabrijela Kišiček smatra da bi Dreletova popularnost itekako mogla pomoći toj stranci i dodaje da ga ne može zamisliti u konfliktu.

U politiku ulazi i reper Ante Cash, odnosno Ante Andrija Vlašić, i to na listi Mosta. ''Moguće je da čovjek bude vrlo uspješan u pisanju stihova i repanju, ali mi ne izgleda kao čovjek koji se može nositi s elokventnim protivnicima. Čini se da je kod njega teško složiti tri-četiri suvisle, elokventne rečenice'', smatra komunikacijska stručnjakinja.

Iako je dosad pisao ozbiljne stihove o politici, još jedan glazbenik odlučio se upustiti u politiku. Riječ je o pjevaču Hladnog piva Mili Kekinu. Za njega, ustvari, nije toliko iznenađujuće da se uključio u politički život, kaže Kišiček. ''On je politički angažiran kroz svoje pjesme. Pokazao se vrlo sličan onome kako komunicira u zabavnom resoru i načinu na koji će komunicirati u političkom'', predviđa stručnjakinja i ističe da bi upravo zbog svoje autentičnosti Kekin mogao imati najviše potencijala među celebrityjima u politici.

Koja zvijezda, prema vašem mišljenju, ima najviše potencijala u politici?

  • Miroslav Škoro
  • Željko Pervan
  • Davor Dretar Drele
  • Ante Cash
  • Mile Kekin

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene