Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ova mlada nada

Politička zvijezda u usponu o moćnom rezultatu u prvom krugu, ali i o protivnicima: "Ja takvu kampanju neću voditi"

Aktualno Galerija Ivan Radić - 1 Ivan Radić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Radić - 4 Ivan Radić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Radić - 2 Ivan Radić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Radić - 3 Galerija 1/4 >>
U političku orbitu HDZ-a otišao je mladi Ivan Radić. Uz premoćan rezultat prvog kruga Osijek bi mogao otići u krilo HDZ-u. Osvojio je 39,19 posto.

U Domovinskom pokretu, oštre kritike na račun Ivana Radića. Spominjali su mi obitelj, kao i da je vučić u janjećoj koži. ''To je kampanja koja me ne zanima. Neću i ne želim voditi takvu kampanju. Osječani su umorni od podjela i svađa. Što Mlinarević misli o meni ili ja o njemu je najmanje što građane zanima'', osvrnuo se Radić, kandidat za gradonačelnika Osijeka (HDZ) u razgovoru s Andrijom Jarkom. Čestitao je protivnicima.

Otkrio je da će ministar Oleg Butković idući utorak doći u Osijek i donijeti ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 93 milijuna kuna za podvožnjak, kao i ugovor o dodjeli 13 autobusa.

Osvojio je 13 mandata, a za većinu mu je potrebno 16. Što se koalicije tiče, Radić ističe da je prvenstveno zadovoljan rezultatima. ''Vrlo brzo ćemo imati stabilnost u Gradskom vijeću. Stabilnost je ono što gradu treba. Razgovaramo sa svima i ubrzo ćemo sasvim sigurno imati većinu'', uvjeren je Radić.

Prethodnik, Ivica Vrkić, imao je veliku većinu. Postoji li mogućnost koalicije sa SDP-om, Radić je kazao kako je u predizbornoj kampanji govorio da očekuje podršku svih vijećnika u Gradskom vijeću. ''Projekti koje smo predložili u programu su za dobrobit Osječana i Osječanki, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju'', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza za DNEVNIK.hr Analitičar otkrio kolike su šanse da Tomašević izgubi u drugom krugu i kome prijeti potpuna katastrofa: "Samo je jedno iznenađenje na ovim izborima..."

Pročitajte i ovo Lokalni izbori, ilustracija Provjerite sve detalje INTERAKTIVNA KARTA: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, općina, selo, grad, županija

Bio je najžešća oporba Vrkiću u Gradskom vijeću, a on ga je podržao na ovim izborima. ''Vodili smo jednu konzistentnu, ali afirmativnu politiku protekle četiri godine, kao i narednih četiri. Afirmativnim primjerom. Četiri godine smo ukazivali na probleme u Osijeku i nudili rješenja. Kada preuzmem odgovornost - pozvat ću sve bivše gradonačelnike na kavu. Smatram da je svaki dao doprinos gradu i da savjetima mogu puno pomoći'', kazao je Radić u Dnevniku Nove TV te se zahvalio Vrkiću na podršci.

Radićev slogan glasi ''Nova energija''. ''Za uspješan mandat potreban je uspješan tim. Dijeliti ljude po bilo čemu pa i godinama, nema smisla. Mi na izbore izlazimo otvoreno i afirmativno nadam se da će građani to prepoznati i u drugom krugu'', optimističan je Radić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene