Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi krug izbora 2021.

Tomašević: "Mi se bavimo gradskim temama, a moj protukandidat bavi se isključivo nama. Ovo je dno dna"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević iz platforme Možemo! na konferenciji za novinare predstavio je dio programa za socijalnu politiku i odgovorio na optužbe koje su stigle od njegova protukandidata.

Platforma Možemo! predstavila je na konferenciji za novinare program za socijalnu politiku. Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević te članice radne grupe za socijalnu politiku govorili su o mjerama.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić i Sabina Tandara Knezović GOŠĆA DNEVNIKA NOVE TV Benčić otkrila kako je propala točkasta koalicija i poručila: "Od manjina tražimo principijelnost" Građani Zagreba Čeka ga ozbiljan posao Novog gradonačelnika Zagreba očekuje ozbiljan posao: Građani otkrili što očekuju od Tomaševićeve vlasti

Kako je rekao, smatra da mjera roditelja-odgojitelja ne bi trebala biti socijalna, nego demografska.

"Po pravilima te mjere djeca ne smiju ići u vrtić i tu su ta djeca zakinuta pa mislimo napraviti evaluaciju te mjere. Djeca će i dalje imati sva prava koja su imala", rekao je Tomašević. Navodi kako će postojeći korisnici te mjere i sljedeće godine imati ista prava.

Odgovorio na optužbe

O optužbama da je s raznim članovima udruga iz proračuna izvukao oko 100 milijuna kuna, kaže kako se radi o kleveti.

"Tresla se brda, rodio se miš. Oni su zbrojili prihode različitih udruga civilnog društva i rekli da sam 60 do 70 posto novca koje sam dobio - stavio u džep. To je čista kleveta", rekao je Tomašević i dodao da udruge dobivaju novce na natječajima za konkretne aktivnosti.

"Vodio sam Zelenu akciju do 2012. godine i većina novca došla je iz EU fondova. Najrigoroznija kontrola bila je upravo iz EU fondova i zato Grad Zagreb nije povlačio novce. Zelena akcija tada je imala 20 zaposlenih, a moja je plaća bila oko 6700 kuna. Reći da je većina tog novca završila u privatnim džepovima je kleveta", kazao je Tomašević komentirajući optužbe koje su stigle iz Domovinskog pokreta.

"Bave se samo nama"

"Nastavlja se kampanja dezinformiranja i lažnih optužbi. Danas su najavili novu konferenciju za medije koja se bavi nama. Mi se bavimo gradskim temama, a moj protukandidat bavi se isključivo nama", kazao je.

"Miroslav Škoro trudi se nastaviti voditi grad onako kako je to radio Milan Bandić, to se vidi po ljudima kojima se okružio", rekao je Tomašević. Navodi da je vidljivo i na društvenim mrežama koliko je stranica napravljeno za njegova protukandidata, a Škoro je prijavio nula kuna donacija u privremenom izvješću.

"Ekipa koja je imala koristi od ovakvog modela upravljanja rukama i nogama bori se da ne dođe do promjene", istaknuo je Tomašević.

Imovinska kartica javno dostupna

Navodi da je njegova imovinska kartica javno dostupna. "Stan od 40 četvornih metara, bez ušteđevine, automobil koji sam prvi put kupio u životu prije nekoliko mjeseci. Pozivam USKOK, DORH, Poreznu upravu, Avengerse.. Prođite sve transakcije, pronađite ako ima išta sporno", rekao je Tomašević i dodao kako je Škorina prekršajna prijava protiv njega, a koju je Škoro predstavio kao kaznenu prijavu 36 sati prije izborne šutnje o tome da se ilegalno financiraju - "čisto mazanje očiju javnosti".

"Pokazali smo tu prekršajnu prijavu odvjetnicima, oni se smiju", istaknuo je Tomašević.

"Ovo je dno dna, ne mogu se sjetiti kampanje da se netko samo bavi protukandidatima. Agencija koju su unajmili zvala je građane te maltretirala i blatila sve druge protukandidate u prvom krugu. To je prljava kampanja", rekao je Tomašević.

"Samo firma Omega Software, kojoj je suvlasnik bio Miroslav Škoro, imala je prihod od 130 milijuna kuna od Grada Zagreba za softverske usluge", rekao je Tomašević. 

"Imamo podršku gotovo 150 tisuća građana iz prvog kruga, vjerujem da će ih u drugom krugu biti i više. U drugom krugu se ne glasa više samo o tome da se ovaj grad oslobodi od korupcijske hobotnice nego i da se kaže NE ovoj kampanji dezinformiranja, laži, negativnoj kampanji i povlačenja po blatu bliže i daljnje rodbine tako da nikom više u ovom gradu i zemlji to ne padne na pamet", rekao je Tomašević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene