Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA ZA FOTELJU

Umjesto obnove nakon potresa, na Banovini bjesni politički rat. Petrinjski gradonačelnik Dumbović na kritike odgovara: ''Pa nisam ja Batman, jel' vi mislite da sam ja Batman?!''

Aktualno Galerija Darinko Dumbović Darinko Dumbović Foto: DNEVNIK.hr Politika trese Banovinu - 1 Politika trese Banovinu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Politika trese Banovinu - 2 Politika trese Banovinu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Politika trese Banovinu - 4 Politika trese Banovinu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Politika trese Banovinu - 5 Galerija 1/8 >>
Obnova od potresa više nije prioritet na Banovini, ali zato politička borba za nadolazeće izbore jest. Iskre frcaju sa svih strana, a lokalni političari konstantno optužuju jedni druge.

Pretkampanja za lokalne izbore zaoštrila se i u Banovini. Glavna tema - obnova - ali i donacije građevinskog materijala postale su loptica u igri ping-ponga kojom se dobacuju lokalni političari.

Andreina kuća u središtu grada ima crvenu naljepnicu. Ona nije jako stradala, ali jest susjedina drvarnica koja kući prijeti.

''To je toliko sve sporo, mi smo tek vodu dobili prije tjedan dana'', rekla je Andrea Gavranović Galački iz Petrinje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUSJED GA PRIJAVIO Uhićen predsjednik dubrovačkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika, sam se predao policiji

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OGLASIO SE I DOMOVINSKI POKRET Nema samo Škoro slogan ''Grad za sve nas'': Lista iz Vojvodine lani izašla na izbore s istom porukom

Pa su došli potpisati peticiju inicijative Petrinjsko proljeće. Imaju tri zahtjeva.

''Kvalitetna obnova Petrinje, drugi je da građani suodlučuju kako će ta Petrinja izgledati, a treći je preduvjet da građani budu kvalitetno informirani da bi uopće mogli kvalitetno suodlučivati'', izjavila je Marija Mažić iz inicijative Petrinjsko proljeće.

Zapelo je već na preduvjetu. Svi se pitaju gdje su donacije građevinskog materijala. U ponedjeljak se sastaje komisija koja će odrediti kriterije za podjelu. U nju je petrinjski gradonačelnik, Darinko Dumbović, pozvao i političke oponente.

''Ali se mi pitamo da li smo mi stručni i kompetentni za takvo nešto? Sad se utvrdilo da 70 dana nakon potresa nije postojala nikakva procedura'', komentira Luca Gašpart Šako, koordinatorica Mosta za Petrinju.

Dumbović očekuje da će kriterije donijeti do srijede. I poručuje - politika se angažirala na perfidan način.

''Jedan dio stožera i jedan dio HDZ-a se uključio u kampanju da bi u predizbornim aktivnostima mene bacilo u arenu i u toj areni da me razderu i popljuju pred cijelim svijetom'', rekao je Dumbović.

A HDZ uzvraća i Dumboviću i Mostu.

''Smatramo da Most dodatno izaziva, odnosno neki članovi dodatno izazivaju kaos u ovom gradu. Trebaju biti prioriteti gradonačelnika da preuzme odgovornost, da se skocka'', rekla je Magdalena Komes, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje.

Dumbović obećava da će stožer izlaziti na teren kako bi procijenio koliko nekome materijala treba, a poslije će se voditi evidencija o tome tko je što uzeo - putem aplikacije.

''Pa gledajte mi smo 15 dana, mi smo ostali bez ijedne institucije, pa država je nekidan došla s kontejnerima, pa nisam ja Batman, jel' vi mislite da sam ja Batman'', kazao je Dumbović na pitanje je li to već trebao napraviti ranije, a ne kada je već prošlo više od dva mjeseca.

Pročitajte i ovo Bez mladih na HNK - 3 POJAČAN NADZOR Sinoć nije bilo masovnih okupljanja mladih u Zagrebu, policija izdala dva upozorenja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASTAVLJAJU SE REAKCIJE Poznati istarski vinar otkrio što Vučić doista misli o malvaziji: ''Sjedili smo stol do stola, sasvim slučajno..."

Ima li superjunaka u Banovini - najbolje znaju njezini stanovnici. Primjerice, Andrea, koja će morati čekati elaborat da se ova drvarnica - sruši!

''Nažalost, neku budućnost da ja vidim u ovom gradu s malom djecom, iskreno ne'', izjavila je Andrea Gavranović Galački iz Petrinje i zato bi pozdrava Banovini moglo biti sve više. 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene