Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodnjan, Labin

Milanović u Istri: "Sve što sam imao reći o Bandiću govorio sam zadnjih godina." Otkrio i kad će objaviti ime svog kandidata za predsjednika Vrhovnog suda

Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović Galerija 1/3 >>
Zoran Milanović u 14 sati posjetio je tvrtku Infobip u Vodnjanu. Nahvalio ju je, a komentirao je i aktualne teme.

Pohvalio je tvrtku koja radi po cijelom svijetu, a nije nastala uz pomoć niti uz smetnje države.

"Sve je na znanju. Ovo je čudo. Nije stvar ni u brojkama, nego u potencijalu. Ovo nema kraja ako počne rasti. Ovo je jedna od tri takve tvrtke u svijetu. Hrvatska država ovdje nije smetala. To je velika stvar. Ovo je san", rekao je impresionirano.

Komentirao je i smrt Milana Bandića.

"Poznavao sam ga osobno. Vrlo osobno i blisko. Radili smo neko vrijeme zajedno. Sve što sam imao reći govorio sam zadnjih godina. Ova smrt me šokirala. To je tužno, teško ", odgovorio je.

Rekao je da neće biti ni u srijedu na ispraćaju, a odgovarao je na pitanje smeta li mu što će na ispraćaju nastupiti Klapa "Sv. Juraj" HRM-a.

"Neka pjevaju. Kada bih rekao bilo što drugo, ispao bih bešćutan i nemilosrdan čovjek, ali morat ćemo te stvari, i to pod mojim nadzorom, urediti malo preciznije. Čovjek je umro. Polako. Nije moj posao da stalno pokazujem mišiće", rekao je i dodao da neki ljudi i stranke pokušavaju politički profitirati na "u malom tihom ratu sa sukcesiju za onim što ostaje iza Bandića". 

Grandiozni vikend snovi

"Sve što sam rekao bilo kada, pa i onda kada me tužio 2015. pa povukao tužbu i platio troškove, i iza toga stojim", kaže Milanović.

Ponovio je da će kod izbora za predsjednika Vrhovnog suda ostati pri svom, držat će se Ustava. Ime još nema, ali razmišlja o tome.  

"Ja ću vrlo vjerojatno gospodina Plenkovića, tijekom ožujka, rekao bih, vrlo brzo upoznati sa svojim prijedlogom za tu osobu. I na kraju ćemo razgovarati o osobi", dodao je. 

"Mene će zanimati mišljenje gospodina Plenkovića, a svoje mišljenje neka on podijeli s HDZ-om. Ali on ne predlaže, predlažem ja. Inače se nećemo dobro razumjeti jer ću se ja onda analogno početi uplitati i imati grandiozne vikend-snove o stvarima koje su u njegovoj nadležnosti, ja to ne radim", kaže.

Kako ocjenjuje Vladinu borbu protiv koronavirusa?

"Trude se. Kao što su i svi u Europi jednako uspješni i neuspješni. Naravno, najuspješniji su u BiH, gdje niti je itko bolestan, niti itko umire. Niti je itko u bolnicama, niti se itko cijepi", rekao je i još jednom Vladi zamjerio "gaženje ljudskih prava i neustavnu odredba o osnivanju Stožera".

"Smatram da je to pogrešno. Doći će možda i neka gora kriza od ove. Imali smo puno veće krize prije 20, 30 godina", kazao je. 

Obilazak Istre

Iz Vodnjana će Milanović otići u Labin, gdje će položiti vijenac i zapaliti svijeću na Krvovoj placi na Vinežu, u čast labinskim rudarima. 

Sudjelovat će i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina u prigodi obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nova strategija Održana sjednica Vijeća za energetsku tranziciju: Ministar i predsjednik za istim stolom

Pročitajte i ovo Mislav Bago VELIKO ISTRAŽIVANJE Novi Crobarometar: Tko je najpopularniji političar, jesu li birači odlučili kazniti predsjednika i premijera zbog javnih nastupa te što smatraju najvećim problemom

"Predsjednik će sudjelovati u programu svečanog pokretanja trajnog osvjetljenja 'Šohta' željeznog rudarskog tornja na 'Pijacalu', zaštićenom kompleksu industrijske kulturne baštine", stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene