Obavijesti Video Pretražite Navigacija
roditelji prosvjedovali

Kraj drame u Krapinskim Toplicama: Dječak na nastavi. Odvjetnik tvrdi da je dogovoren poseban tretman, ravnatelj otkrio što to točno znači

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak iz osnovne škole u Krapinskim Toplicama od ponedjeljka normalno pohađa nastavu, nakon višednevnog prosvjedovanja pred školom protiv nošenja zaštitnih maski.

Učenik osmog razreda osnovne škole u Krapinskim Toplicama od danas normalno pohađa nastavu, potvrdio nam je to obiteljski odvjetnik Milko Križanović.

''Točno je, dječak je na nastavi. Dogovorili smo sve da zaštitimo najboiji interes djeteta, a dogovorili smo i poseban tretman koji će dijete imati'', kaže odvjetnik nakon razgovora dječakovih roditelja s djelatnicima Centra za socijalnu skrb. Nije nam mogao reći o kakvom je posebnom tretmanu riječ, no dječak je u ponedjeljak u školu ušao sa zaštitnom maskom. 

''Mislim da je to to. Spustili smo tenzije na najmanju moguću razinu i postigli opće suglasje kako riješiti situaciju'', dodaje Križanović.

Ravnatelj: Nema posebnog tretmana

O raspletu drame oglasio se i ravnatelj škole Samson Štibohar, koji za DNEVNIK.hr govori kako nema nikakvog posebnog tretmana.

''Ja to ne bih zvao posebnim tretmanom. Postigli smo dogovor da učenik jednostavno mora krenuti u školu, a daljnja su postupanja upućena preko Centra za socijalnu skrb i liječnika školske medicine. Učenik nosi i nosit će masku na nastavi kao i sva druga djeca'', kaže.

''Kako je ovih dana samovoljno odbijao ući s maskom, tako je danas samovoljno i ušao sa zaštitnom maskom'', dodaje ravnatelj i kaže da nitko nije sretan jer se maske moraju nositi, no pravila su takva. ''Nismo mi jedina škola u Hrvatskoj niti u svijetu u kojoj je tako. Moramo poštivati zdravlje drugih i zato su donesene upute i modeli prema kojima se moramo ponašati'', kazao je Štibohar.

Pročitajte i ovo Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan Kriza u Krapinskim Toplicama Župan poručio roditeljima: "Razumijem da mogu biti protiv mjera, ali ne na način da ugrožavaju ostalu djecu"

Kada je riječ o broju sati s kojih je učenik zbog prosvjeda izostao, ravnatelj kaže da će se o načinu na koji će se ti sati pravdati razgovarati na kraju mjeseca, kada se od pedagoga i liječnika prikupi sva potrebna dokumentacija. ''To ćemo vidjeti. Liječnik isto mora dati mišljenje jer ne možemo mi znati je li dijete možda u tom periodu bilo i bolesno. Na kraju mjeseca će se o tome odlučivati kada dobijemo dokumentaciju'', pojasnio je.

Učenik je zbog maske prvi put s nastave izostao 8. rujna. Roditelji su ga u tome podržali, a njima su se u prosvjedima ispred škole pridružili i drugi antimaskeri. Pred školom su danima bili i zaštitari.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene