Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedostaje medicinskih sestara

Rekordan broj pacijenata na COVID odjelu, zamjenica šefa Infektologije otkriva što im je dodatni teret i poručuje: "Radimo pod iznimnim opterećenjem"

Aktualno Galerija Mirela Pavičić Ivelja Mirela Pavičić Ivelja Foto: DNEVNIK.hr Sofija Preljvukić Sofija Preljvukić Foto: DNEVNIK.hr Koronavirus u Splitu - 1 Koronavirus u Splitu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Mirela Pavičić Ivelja Mirela Pavičić Ivelja Foto: DNEVNIK.hr +0 Koronavirus u Splitu - 2 Galerija 1/5 >>
Splitsku bolnicu, koja je na rekordnom broju pacijenata, posjetili su premijer i ministar. Ravnatelj KBC-a kazao je da nedostaje 100 medicinskih sestara. O stanju u bolnici za Dnevnik Nove TV progovorila je zamjenica predstojnika Klinike za infektologiju splitskog KBC-a.

Zamjenica predstojnika Klinike za infektologiju KBC-a Split Mirela Pavičić Ivelja komentirala je reporterki Dnevnika Nove TV Sofiji Preljvukić stanje u toj bolnici, koja s 219 hospitaliziranih bilježi rekordan broj pacijenata na COVID odjelu. Otkrila je imaju li uopće dovoljno respiratora i mjesta za oboljele.

Pročitajte i ovo Pelješki most - 3 TEŠKO STANJE U DALMACIJI Razmišlja se o obaveznom cijepljenju dijela građana, Beroš objavio veliku promjenu: ''Priznavat ćemo i antigenske testove, ali..." Ivo Ivić Pritisak na bolnicu ne popušta Šef splitske infektologije upozorio na ozbiljnu situaciju: ''Nikad nije bilo toliko ljudi na respiratoru. Imamo rijeku necijepljenih staraca''

''Imamo dovoljno respiratora za naše potrebe i neka naša predviđanja, međutim jednako je bitno osoblje koje rukuje tim respiratorima, a to su educirane medicinske sestre i intenzivisti, a to je ono što nam nedostaje'', rekla je.

Osvrnula i se na najave da bi nakon blagdanskih druženja mogao porasti broj oboljelih. ''Nemamo straha, ali prilagođavamo se iz dana u dan situaciji. Teško je, radimo pod iznimnim opterećenjem'', rekla je.

Dodala je da zasad nema potvrde ima li među hospitaliziranim pacijentima i onih koji su zaraženi omikron varijantom koronavirusa.

Kada je riječ o zarazi među bolničkim osobljem, Pavičić Ivelja kaže da i u bolnici ima pozitivnih djelatnika, što je dodatni teret u situaciji kada osoblja ionako manjka. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene