Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAOS NA MARKOVU TRGU

Pogledajte verbalni obračun Raspudića i Keleminca: ''Nja, nja, nja, jel vas HDZ plaća?'', "Referendum je laž!''

Aktualno Galerija Prosvjed na Markovu trgu - 4 Prosvjed na Markovu trgu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed na Markovu trgu - 3 Prosvjed na Markovu trgu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed na Markovu trgu - 2 Prosvjed na Markovu trgu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed na Markovu trgu - 1 Galerija 1/4 >>
Na Markovu trgu ispred Sabora buran prosvjed protiv COVID mjera i cijepljenja djece. Dok su saborski zastupnici izglasavali izmjene Zakona o zaštiti pučanstva, prosvjednici su pokazali što o tome misle. Zviždalo se članovima Stožera, vikalo za zastupnicima, ali i raspravljalo s policijom - koja im je pristup blokirala.

Svoje nezadovoljstvo prosvjednici protiv COVID mjera došli su pokazati na Markov trg. Prosvjedovali su protiv Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti o kojem se u tim trenucima glasovalo u Saboru. ''Oduzimaju se normalne slobode, smijemo li se kretati, smijemo li kupovati, hoće li nas zatvoriti u kućni pritvor?'', upitao je Matija.

Plan je bio oko Sabora, Vlade i cijelog trga tijelima napraviti bedem.
No kod stražnjeg ulaza u Sabor blokirala ih je policija i zatvorila cestu. ''Mi koji smo tu, poslije neće biti nas. A onda su na redu vaša djeca i to tako ide'', poručio je policiji jedan od prosvjednika. Neki zastupnici upravo su na taj ulaz došli na posao pa ih je policija morala pustiti.

Mostovci su se nakon izglasanog Zakona spustili među prosvjednike kojima su ranije dali podršku, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk. Posvađali su se s Draženom Kelemincem. ''Prevara, to je prevara, lažu, referendum je laž'', rekao je Keleminec. Nikola Grmoja mu je uzvratio: ''Zaradio si nadnicu danas, bravo, bravo.''

Keleminec mu nije ostao dužan pa je dodao: ''Nezakonite mjere ćete ozakoniti.'' Ni Nino Raspudić nije ostao dužan. ''Nja nja nja, drži se HDZ-a, jel vas HDZ plaća? Ti ćeš reći. Ti ćeš reći'', krenuo je Raspudić. Podrška prosvjedu stigla je i od članova Domovinskog pokreta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVI SU U KARANTENI U Splitu potvrđena prva četiri slučaja zaraze omikronom. Beroš je informaciju prvo objavio medijima, a tek onda splitskom Zavodu za javno zdravstvo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DUEL S RASPUDIĆEM Grbin o okršaju u Saboru: "Jedan od nas dvojice je superteška, a drugi srednja kategorija. Takav meč bi trebalo poništiti"

''Uhitite Alemku!'', vikali su prosvjednici. ''Ja ne želim sudjelovati u eksperimentu da me se prisiljava na nešto čije se posljedice zataškavaju, ja sam zdrava osoba'', rekla je Lucija.

Policija je okružila cijeli Markov trg, a kažu nam da prosvjed nije bio prijavljen. Službenici su priveli dvije mlađe osobe. Osim toga nisu zabilježena postupanja.

 

Kako je to izgledalo na Markovom trgu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene