Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na respiratoru žena '81. godište

Dramatično u zadarskoj bolnici: "Gore je nego u prosincu. U subotu smo otvorili novi COVID odjel, jučer je već bio pun. Ovaj val je jači i strmiji"

Aktualno Galerija Edi Karuc - 3 Edi Karuc - 3 Foto: DNEVNIK.hr Edi Karuc - 1 Edi Karuc - 1 Foto: DNEVNIK.hr Edi Karuc - 2 Edi Karuc - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Kaštelan Galerija 1/4 >>
Zadarska županija zbog povećanja broja novozaraženih koronavirusom uvela je strože epidemiološke mjere. U zadarsku bolnicu sada dolaze mlađi ljudi za razliku od prosinca, a i novootvoreni odjel je jučer popunjen.

Nakon Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, u kojoj je i danas više od 30 posto pozitivnih u odnosu na testiranje, situacija se komplicira u još jednoj dalmatinskoj županiji koja uvodi strože mjere.

U Zadru, Ivan Kaštelan razgovarao je s zamjenikom ravnatelja zadarske bolnice, Edijem Karucom koji je rekao da se Zadar bori s novim valom pandemije. ''Ovaj val je nešto jači i strmiji nego što je bilo u prosincu prošle godine'', objasnio je. U subotu je otvoren novi odjel zbog povećanog broja hospitaliziranih, a jučer je već taj novootvoreni odjel bio popunjen.

Sve je više mlađih ljudi, pa kaže da su danas zaprimili i dvije osobe 91. godište dok je djevojka rođena 1981. godine jučer završila na respiratoru.

Broj osoblja je uvijek isti, rade na dva kolosijeka s COVID pozitivnim pacijentima i onima koji nisu zaraženi koronavirusom. ''Za sada imamo osoblja, ali ako ovo, naravno, potraje… Već smo dovoljno, možda čak i previše izmoreni, previše smo iscrpljeni, ovo ipak previše traje'', zaključio je Karuc.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković uoči Predsjedništva HDZ-a o slučaju iz nove gradiške Plenković: "Odgovornost Vlade postoji za sve što se događa, no odgovornost ministra se ne može povezati s pogreškama pojedinih ljudi"

Pročitajte i ovo Snijeg na cesti Nevrijeme u cijeloj zemlji Zimski uvjeti na cestama: Upozorenja iz HAK-a, snijeg stvarao probleme i u Dalmaciji

U bolnicu dolaze pacijenti s težom kliničkom slikom, danas ih je 88 na liječenju od kojih je sedmero na respiratoru. ''U prosjeku su oni nešto mlađi nego što su bili pacijenti u prosincu'', objasnio je.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene