Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

70 oboljelih na respiratorima

Voditeljica Respiracijskog centra KB Dubrava: "Treći val kod nas i dalje traje, a ne želim ni spominjati četvrti"

U najvećoj hrvatskoj COVID bolnici u Dubravi trenutno je hospitalizirano 415 oboljelih, a njih 70 je na respiratorima.

Dr. sc. Nevenka Piskač Živković, voditeljica Respiracijskog centra KB Dubrava izrazila je sućut obitelji trudnice u Varaždinu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dramatična noć Pacijent s koronom kojeg je u Dubravu, umjesto hitne, morala voziti obitelj: "Bio sam polumrtav, dali su mi da potpišem papir..." Slika nije dostupna kako je to moguće? "Ostali smo u šoku": Hitna došla oboljelom od korone, rekli da ga treba prevesti u Dubravu i otišli. Imamo reakciju

"To je velika tragedija s kojom se svi mi moramo suočiti, i mi liječnici koji radimo s COVID-om duboko suosjećamo zajedno s kolegama koji su bili nazočni tom tragičnom događaju", kazala je Piskač Živković u razgovoru s reporterkom Nove TV Valentinom Baus.

"Mi u KB Dubrava nemamo vlastitih kliničkih iskustava s trudnicama. Prema podacima ECDC-a, postoji rizik osobito u zadnjem tromjesečju, što se trudnica tiče. Svaki takav nemili događaj, i da je jedan je previše", dodala je Piskač Živković.

Treći val u Dubravi i dalje traje

Za cijepljenje djece navodi kako je ono iznimno važno. "Već duže vrijeme se zna da su oni često asimptomatski i kao takvi lako prenose bolest unutar same obitelji. Ne treba zaboraviti da se i u dječjoj dobi može pojaviti teški oblik bolesti", rekla je Piskač Živković.

Za treći val korone kaže kako u KB Dubrava on još uvijek traje. "Treći val još uvijek traje, mi smo stabilno, broj pacijenata nam se drastično ne povećava, ali se ni ne smanjuje. Ne mogu reći da je treći val gotov, barem u bolnici", kazala je Piskač Živković.

Osjetniji pad broja pacijenata ipak uskoro očekuje. "Nadamo se u sljedećih dva tjedna padu", rekla je Piskač Živković. Od jeseni navodi kako ne zna što se može očekivati: "Ne želim spominjati četvrti val".

Mlađi pacijenti i dalje su prisutni u KB Dubrava, ističe. "Problem srednje životne dobi u većem broju i dalje je prisutan, ti su bolesnici respiratorno nestabilniji, dolaze s težom kliničkom slikom i dio njih mora završiti u intenzivnoj. Ništa se nije promijenilo", zaključila je Piskač Živković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene