Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČEKA SE ODLUKA

Vlada se očitovala o COVID potvrdama u državnim i javnim službama. Na potezu je Ustavni sud

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada se u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice očitovala Ustavnome sudu na prijedloge za ocjenu suglasnosti s Ustavom i zakonom Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, službenika i namještenika u državnim i javnim službama te u lokalnoj i područnoj samoupravi.

Vlada se očitovala Ustavnome sudu na prijedloge za ocjenu suglasnosti s Ustavom Republike Hrvatske i zakonom Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova, priopćeno je u četvrtak iz Vlade i najavljeno da će cjelovita očitovanja Vlade biti objavljena uz odluke Ustavnoga suda.

Ustavni sud na redovnom Stručnom sastanku 21. prosinca donio je odluku prema kojoj je odluka o uvođenju digitalnih COVID potvrda u zdravstveni sustav i sustav socijalne skrbi u skladu s Ustavom Republike Hrvatske. 

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Vlada nije prekoračila ovlasti Sud odlučio da je uvođenje COVID potvrda u skladu s Ustavom. Šeparović otkrio novosti: ''Stožer mora objasniti zašto donosi svaku odluku''

Pročitajte i ovo Nino Raspudić Odluka o ustavnosti covid potvrda Raspudić o Ustavnom sudu: "Nadam se da će prosuđivati u skladu sa strukom, a ne preko nekog političkog daljinskog upravljača”

Donošenje ocjene ustavnosti COVID potvrda u javnom sektoru najavili su nakon što Vlada dostavi očitovanje. Sada je na potezu Ustavni sud.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene