Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON ODLUKE STOŽERA

Velike gužve na granici sa Slovenijom za ulazak u Hrvatsku - mnogi pokušavaju ući bez PCR testa

Domagoj Mikić na graničnom prijelazu Macelj
Domagoj Mikić na graničnom prijelazu Macelj DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Domagoj Mikić na graničnom prijelazu Macelj Galerija 1/1 >>
Od kada je Stožer objavio odluku o uvođenju propusnica, mnogi građani otišli su na put prije stupanja na snagu mjera i odluke o ograničenju putovanja.

Trenutno je pojačan promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, osobito sa Slovenijom na ulasku, a s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JUŽNOAFRIČKI SOJ VIRUSA Lančano pooštravanje mjera na granicama zbog novog soja korone stvorilo velike zastoje, vozači su bijesni Slika nije dostupna STROGE KONTROLE Njemačka na oprezu: Nakon djelomičnog zatvaranja granica s Češkom i austrijskim Tirolom, sada je na redu i Francuska?

Na Maclju se za ulazak iz Slovenije u Hrvatsku čeka više od sat vremena, u prosjeku sat i pol, a na ulazak u Hrvatsku na Bregani sat vremena.

Od ponoći do 17 sati u Hrvatsku je ušlo gotovo 9000 putnika, odnosno 4000 vozila. Takva količina vozila ne bi trebala stvarati takve ogromne gužve, no problem je što mnogi pokušavaju ući bez PCR testa. U tom slučaju postupak od 30 sekundi pretvara se u postupak koji traje i do pet minuta, jer moraju odrediti mjeru samoizolacije.

Podsjetimo da svi oni koji žele ući u RH moraju imati negativan test na koronavirus. Ako ga nemaju moraju ga napraviti u RH i do dobitka testa biti u samoizolaciji. 

HAK napominje kako se gužve očekuju i sutra na svim hrvatskim prometnicama. 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene