Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija na testu

Ajmo, ruke gore: Sljedeći tjedan probni domjenak i velika svadba. O idućim danima ovisi hoćemo li uskoro na prave koncerte

Aktualno Galerija Kreću probe za povratak na staro normalno - 5 Kreću probe za povratak na staro normalno - 5 Foto: DNEVNIK.hr Kreću probe za povratak na staro normalno - 7 Kreću probe za povratak na staro normalno - 7 Foto: DNEVNIK.hr Kreću probe za povratak na staro normalno - 6 Kreću probe za povratak na staro normalno - 6 Foto: DNEVNIK.hr Kreću probe za povratak na staro normalno - 4 Kreću probe za povratak na staro normalno - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Kreću probe za povratak na staro normalno - 3 Galerija 1/10 >>
Dok školarci čekaju povratak u škole uživo, na današnjem sastanku sa Stožerom ugostitelji su dogovorili sve detalje plana za povratak normalnog u industriji svadbi, evenata i koncerata. Odradit će se probna događanja i ako sve prođe dobro, vraćaju se koncerti i tradicionalne velike svadbe.

Pravi koncert Damir Kedžo nije odradio koncert od početka pandemije. U međuvremenu je prebolio koronu, a jučer je bio i na cijepljenju glazbenika i spremno čeka zeleno svjetlo stožera.

''Na cesti nisam, gladan nisam, struju plaćam. Ne mogu reći da mi je bilo toliko grozno, ali bezveze mi je zbog toga što ja živim za pjevanje i pjevam za publiku. Kad to nemaš, naravno da ti to fali'', rekao je.

Na današnjem sastanku sa Stožerom ugostitelji su dogovorili da će u četvrtak ipak prvo odraditi probni poslovni domjenak.

''Na njemu će biti isključivo gosti cijepljeni s dvije doze, u trajanju od četiri sata. Sedam dana nakon toga pristupaju PCR testu da vidimo kako je prošao domjenak'', objasnila je Žakline Troskot, predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja.

Već u subotu slijedi probna simulacija svadbe. ''Bit će oko 120 uzvanika, cijepljenih s dvije doze, koji su preboljeli koronu unazad 180 dana i imaju negativan PCR test. Održat će se klasična ceremonija uz večeru i uživo glazbu'', govori Troskot.

Nakon svadbe slijede i prvi probni koncerti koje iščekuje cijela event industrija koja živi jedino od pomoći države. Na pozornici popularne zagrebačke Tvornice kulture u posljednjih je godinu dana održan samo jedan koncert, i to tek prošli mjesec.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna i toga ima Predizborni plakati u kojem se protukandidati uspoređuju s bebama i lubenicama: "Zelen na površini, crven u srcu"

Pročitajte i ovo Vraćaju se veća okupljanja - 1 Pilot-projekt novog normalnog Vraćamo li se napokon na staro? Počinju prva probna veća okupljanja ljudi, provjeravat će se koliko je novozaraženih

''Oko 150 tisuća radnih mjesta u Hrvatskoj, ako ovoj koncertnoj industriji pribrajamo kompletnu event industriju. Mi smo svi u nadi da da će prema kraju godine procijepljenost biti takva da normalno počnemo funkcionirati jer ne priznajemo novo normalno, želimo se vratiti na staro'', rekao je direktor Tvornice kulture Dražen Goreta.

Uskoro možda više nećemo samo sanjati da smo s društvom bili na koncertu jer ako na probnim događanjima bude dovoljno mali broj zaraženih, iz Stožera kažu da će se zaista vratiti ono staro normalno.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene