Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdili iz HZJZ-a

Dnevnik Nove TV doznaje: S početkom školske godine kreću i dobrovoljna cijepljenja po školama, no utvrđen je određeni raspored

Hrvatski plan za novu školsku godinu još se čeka. U Sloveniji planiraju testirani srednjoškolce da bi se nastava mogla normalno odvijati - čeka li i Hrvatsku sličan scenarij?

Reporterka Martina Bolšec Oblak razgovarala je s zamjenicom ravnatelja HZJZ-a, Ivanom Pavić Šimetin o planovima za početak školske godine.

"Kada krene školska godina, organizirat će se cijepljenja za pojedine škole. Pogotovo se to može odnositi na učenike završnih razreda srednjih škola, a tu su nam i srednje škole poput zdravstvenih i ugostiteljskih škola gdje učenici već tijekom školovanja zbog prakse dolaze u kontakt s ljudima različite dobi tako da bi te škole mogle biti prve u kojima se može organizirati cijepljenje. Cijepljenje će biti dobrovoljno", otkrila je te dodala da će se s tim krenuti početkom školske godine.

Objasnila je da se nadaju da neće pojedine županije, zbog epidemiološke situacije, novi školsku godinu započeti virtualnim putem. "Također je važno primjenjivati onaj princip koji smo imali tijekom prošle školske godine - da se nastava na daljinu ne mora odnositi na cijelu županiju, već na pojedine škole", izjavila je.

Hoćemo li se u četvrtak zacrvenjeti?

ECDC svaki četvrtak objavljuje ažuriranu kartu koja rangira regije svih europskih država po stupnju rizika. Hrvatska obala i sjever zemlje još su uvijek narančasti. Što ako obala postane crvena dok još traje sezona?

"Nadamo se da će Hrvatska kao cjelina ostati u narančastom. Pitanje će biti Zagreba i obale, ali vjerojatno će ostati u narančastom još barem ovaj tjedan. Kada se dogodi crveno - zemlje u koje se vraćaju građani - očekuje ih karantena", objasnila je te navela primjer Njemačke gdje stanovnici nakon pet dana imaju testiranje i ako su negativni više ne moraju biti u samoizolaciji.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene