Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nove Beroševa afera

U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu"

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr
Ministarstvo zdravstva potvrdilo nam je da je USKOK od njih zatražio očitovanje i sve dokumente koji su povezani sa sklapanjem ugovora s tvrtkom koja je zadužena za Vladinu stranicu - koronavirus.hr.

Ministarstvo zdravstva je pod povećalom USKOK-a zbog Vladine službene stranice za informiranje javnosti o stanju s pandemijom - koronavirus.hr, potvrdili su nam iz ureda ministra Vilija Beroša.

''Možemo potvrditi da je USKOK zatražio od Ministarstva zdravstva očitovanje i dokumentaciju vezanu uz okolnosti sklapanja ugovora koji se odnosi na uspostavljanje i održavanje mrežne stranice koronavirus.hr'', rekli su iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zagreba Sučeljavanje za Zagreb VIDEO Jedan je kandidat otkrio da je htio biti detektiv, drugi avanturist, a dvoje ih je sve nasmijalo svojom željom

Pročitajte i ovo Jelena Pavičić Vukičević Stranka rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević predala potpise: "Ovi vrijedni ljudi jamče sigurnost i stabilnost svih zagrebačkih projekata“

Naime, zatražena je dokumentacija i njihovo očitovanje za sklapanje ugovora s tvrtkom Media Val d.o.o. koja održava navedenu službenu stranicu. ''Ministarstvo je svoj odgovor dostavilo 15. travnja 2021. godine'', dodali su.

USKOK je već prije pokazao interes za aferu s platformom Cijepise, a sada je na redu i suradnja s tvrtkom Media Val d.o.o. nakon što je otkriveno da je Ministarstvo njima isplatilo više od 1,1 milijuna kuna za usluge, a nije bilo javnog natječaja.

''Temeljem pozitivnog mišljenja tadašnjeg Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta o mogućnosti izuzimanja predmetne nabave od postupka javne nabave sukladno članku 42. Zakona o javnoj nabavi, a zbog razloga žurnosti u uvjetima sve većeg broja oboljelih i umrlih u susjednim državama, osobito Italiji, Ministarstvo zdravstva preuzelo je obvezu uspostavljanja i održavanja službene web stranice koja bi osim podataka vezanih uz pandemiju COVID-19, sadržavala i komunikaciju putem društvenih mreža Instagrama, Twittera, Facebooka i YouTube-a. U tom je smislu Ministarstvo zdravstva i sklopilo ugovor s tvrtkom Media Val d.o.o. iz Zagreba, koja je prethodno imala zakupljenu domenu koronavirus.hr'', objasnili su.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUĐENJE OSTAJE U OSIJEKU Zoranu Mamiću odbijen zahtjev za izvršavanjem kazne u BiH: ''Ministarstvo u ovom trenutku nema osnova za daljnje postupanje po molbi osuđenika''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozivaju građane da se cijepe Ministarstvo zdravstva o cijepljenju: "Građani su dovedeni u situaciju da više ne znaju što jest, a što nije. Cjepiva ima dovoljno"

Također, iz Ministarstva su dodali da ''nisu to vidjeli kao neku važnu temu u ovom trenutku pa nisu imali potrebu slati priopćenje''.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene