Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u europskoj zemlji

Isplaćena prva odšteta za smrt od posljedica cjepiva protiv korone: "To nije dovoljno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaručnica muškarca iz Velike Britanije preminulog od komplikacija nakon cijepljenja AstraZenecom dobila je 120.000 funti odštete (milijun kuna), no nije zadovoljna iznosom.

Lord Zion umro je u svibnju 2021. nekoliko dana nakon što je primio cjepivo AstraZeneca protiv koronavirusa. Hospitaliziran je nakon što se požalio na neizdrživu glavobolju te je umro u bolnici nakon šest dana.

Njegova zaručnica Vikki zatražila je kompenzaciju, čiji je iznos fiksan i iznosi 120.000 funti, što je oko milijun kuna, a dodjeljuje se prema shemi o odšteti za štetu nastalu cijepljenjem donesenoj 1979. godine, prenosi BBC. Ovo je prva odšteta isplaćena za smrt od posljedica cijepljenja protiv koronavirusa. 

Odštetu mogu zatražiti svi koji su onesposobljeni zbog primanja cjepiva, a u ime preminulih odštetu mogu zatražiti članovi obitelji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sastaju se ministri Vraćaju se maske? Jedna europska zemlja već priprema nove korona mjere za jesen

Vikki Spit za BBC je kazala kako je iznos odštete pramali s obzirom na inflaciju, a požalila se i što je isplatu morala čekati godinu dana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pogledajte stanje po županijama Virus se brže širi: Veliki skok broja novozaraženih, preminule četiri osobe

"Još mi je srce slomljeno zbog iznenadnog gubitka partnera s kojim sam bila 21 godinu, a uz emocionalnu traumu suočena sam i s financijskim problemima jer sam ostala bez Zionovog doprinosa kućnom budžetu", kazala je Vikki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene