Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koronavirus u regiji

Iako su cijepili skoro 600 tisuća građana, bilježe tisuće zaraženih dnevno: Vikend-lockdown u Srbiji, zatvoreno je gotovo sve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je točno u podne na snagu stupio svojevrsni vikend-lockdown tijekom kojeg su otvorene samo trgovine prehrambenim proizvodima, ljekarne, benzinske postaje i još par izuzetaka. U subotu, točno godinu dana od prvog službeno registriranog slučaja koronavirusa, Srbija bilježi visok broj novozaraženih koji posljednjih dana varira između tri i četiri tisuće.

Nove mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa na snazi su sve pod ponedjeljka u 6 sati ujutro.

Do tada bit će zatvoreni svi ugostiteljski objekti, a neće raditi ni kozmetički i frizerski saloni, dječje igraonice, teretane, sportski objekti...

Također, nakon 12 sati mogu raditi privatne zdravstvene ustanove, laboratoriji, veterinarske ambulante i stomatološke ordinacije, javlja B92.

Pročitajte i ovo Šukrija Dolić - 1 Njegovo ime znači zahvalan Odrastao je bez oca i u siromaštvu, kao dijete je prehranio braću i sestre. Danas pomaže drugima: "Djeca su išla na kupanje, ja sam radio u njivi..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pad veći od 30 posto Kandidat HNS-a Uhlir želi obrtnike kojima je promet pao osloboditi prireza: "To je za poboljšanje njihove situacije"

Djelatnost dostave hrane moguća je 24 sata dnevno, dok je šalterska prodaja hrane i pića zabranjena do ponedjeljka ujutro.

Kazališta mogu raditi do 21 sat, a unaprijed zakazani sportski događaji mogu se održati, ali bez publike.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je u petak da će nove mjere u suzbijanju širenja koronavirusa tokom predstojećeg vikenda svakako poboljšati epidemiološku situaciju. Ipak, kako kaže, efekti će biti vidljivi tek krajem sljedećeg tjedna.

"Važno je šta će se događati sljedeći tjedan, a istovremeno u utorak imamo novi sastanak", kaže Kon.

Uz Srbiju, broj zaraženih raste i u susjednoj Bosni i Hercegovini. U posljednja 24 sata zabilježeno je 985 novozaraženih od 3398 zatraženih, a 19 osoba je preminulo.  Jučer je pak u BiH zabilježeno 621 novozaraženih, a preminulo je 28 ljudi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stigao odgovor župana Miletić pozvao Vučića da posjeti Istru i nešto nauči: "Ne samo o vrhunskom vinu, nego o suživotu, otvorenosti, miru i toleranciji"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NASTAVLJAJU SE REAKCIJE Poznati istarski vinar otkrio što Vučić doista misli o malvaziji: ''Sjedili smo stol do stola, sasvim slučajno..."

Zaraza ne posustaje

Zdravstvene vlasti izvijestile su u subotu o 17 umrlih u prethodna 24 sata i 3519 novozaraženih.

Na bolničkom su liječenju 4182 pacijenta, od kojih je 169 na respiratoru.

Od početka epidemije obavljeno je više od tri milijuna testova na koronavirus, registrirano je ukupno 482.397 oboljelih, a služebni podaci govore o 4542 smrtna ishoda, uz stopu smrtnosti od 0,94 posto.

U Srbiju je u petak navečer stiglo još 500 tisuća doza kineskog cjepiva Sinopharm.

Srbija trenutačno, uz Sinopharm, koristi i cjepiva Pfizer-BioNTech, AstraZenecu, te rusko cjepivo Sputnjik V.

Pročitajte i ovo U Dućama kod Omiša nema nogostupa Četiri godine čekaju pločnik Nevjerojatna snimka iz okolice Omiša. Djeca po magistrali idu u školu jer nemaju nogostup, roditelji zabrinuti: ''Zar se mora dogoditi tragedija?''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Počelo masovno cijepljenje u Rijeci U Hrvatskoj 658 novih slučajeva zaraze, 15 osoba preminulo: Loše vijesti iz dvije županije, zabilježili gotovo troznamenkasti broj novooboljelih

Prema službenim podacima od petka popodne, Srbija je dosad upotrijebila 1.613.682 doze cjepiva, u šta se ubraja i više od 592.900 građana koji su primili i drugu dozu, što je u kampanji masovnog cijepljnja svrstava među vodećih desetak zemalja u svijetu, i na prvo mjesto u regiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene