Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BIT ĆE VAM SUĐENO

U Rijeci i Zaprešiću osvanuli antivakserski plakati: "PCR testovi su kancerogeni, a cjepivo uzrokuje smrt", "Odgovorni će biti kažnjeni"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznate osobe zalijepile su na autobusnu stanicu u Rijeci antivakserski plakat koji su nazvali upozorenjem za liječnike, medicinske sestre te lokalne vlasti i stožer. Slični plakati pojavili su se i po Zaprešiću.

Na autobusnoj stanici na Sušaku kod riječkoga KBC-a osvanuli su antivakserski plakati upućeni liječnicima, medicinskim sestrama te lokalnim vijećnicima.

U njima zasad nepoznate osobe upozoravaju na štetnost cjepiva te apeliraju na lokalne vlasti da ukinu obvezu nošenja maski.

"Upozorenje svim zdravstvenim djelatnicima, liječnicima i medicinskim sestrama - 'Samo sam izvršavao naredbe' ne smatra se pravnom obranom", stoji u prvoj rečenici - iako nije jasno o kakvoj se obrani i pred kim radi.

Nadalje, na lošem hrvatskom slijedi upozorenje koje kaže da će im biti suđeno, nakon čega se u tri točke navode "znanstvene činjenice" o cjepivu. A one tvrde kako je cjepivo eksperimentalno, nema garancije o imunitetu te da "cjepivo uzrokuje brojne nuspojave, čak i smrt".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorila na dezinformacije Predsjednica Udruge za promicanje prava pacijenata: ''Vlast očito nema kontrolu nad antivakserima. Sada će se ponoviti lanjski problemi''

Navodi se zatim "upozorenje vijećnicima, gradonačelniku i lokalnom stožeru" da imaju ovlasti za ukidanje obveze nošenja maski, kao i ovlasti za ukidanje propisa o COVID potvrdama.

Slični plakati pojavili su se na više mjesta i u Zaprešiću.

Iz riječke policije potvrđeno nam je da se prikupljaju svi podaci i provodi kriminalističko istraživanje. Komunalnoj tvrtki nadležnoj za održavanje javnih gradskih površina upućen je nalog za uklanjanje.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene