Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba do posljednjeg mjesta

Kaos i gužve na Autobusnom, putnici se borili za kartu kako bi napustili Zagreb: "Vozači neće moći pustiti one bez propusnice"

Berislav Saraja i Dino Goleš
Berislav Saraja i Dino Goleš DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Berislav Saraja Berislav Saraja Foto: DNEVNIK.hr +0 Berislav Saraja i Dino Goleš Galerija 1/2 >>
U ponoć je na snagu stupila odluka o zabrani kretanja iz županije u županiju. Autobusni prijevoznici provjeravat će imaju li putnici potrebne propusnice.

Od ponoći bez propusnice više nema slobodnoga kretanja. Propusnice stvaraju glavobolju građanima, ali i putničkom prometu. Putnici su se nekoliko sati prije uvođenja propusnica na Autobusnom kolodvoru "borili" za kartu kako bi izašli iz Zagreba. Stvarale su se velike gužve. 

Pročitajte i ovo Prometna policija kontrolira e-Propusnice - 2 Što nas još čeka do kraja godine Hoćemo li nakon Uskrsa i Božić dočekati uz propusnice i ograničenje putovanja? Ovo su uvjeti pod kojima se trenutno može ući u Hrvatsku Domagoj Mikić i Franjo Grgurić - 4 MEĐUGRADSKI PRIJEVOZ Autobusni prijevoznici na koljenima: "Povećanje cijene karata nama ništa ne znači. Kome da naplatimo kada nema putnika?''

Berislav Saraja iz Udruge hrvatskih autobusnih javnolinijskih prijevoznika otkriva tko će provjeravati putnike imaju li propusnice i kako će autobusni prijevoznici sada uopće raditi. 

"Mi za sreijdu imamo prodanih karata, ali je pitanje tko će od tih putnika otputovati. Ne vjerujemo da će svi moći otputovati i sada strahujemo da li će svi moći uopće otputovati", napominje. 

Kaže i kako će prijevoznici morati provjeravati imaju li putnici propusnice kako se problem ne bi stvarao svim putnicima. "Nitko neće od naših vozača moći pustiti putnika bez valjane propusnice", napominje. 

Osim propusnica, postoji i problem s gorivom. S Vladom još nije postignut dogovor tko će plaćati gorivo. "Mi očekujemo, imamo obećanja ali nikako da se ona ostvare. Obavljamo pregovore. Preko HUP-a se razgovara s Vladom i to bi se trebalo riješiti s 1. siječnja", pojašnjava. 

Na pitanje što će biti ako se ne postigne dogovor s Vladom i hoće li putnici imati javni autobusni prijevoz odgovara: "Strahujemo da od 18. siječnja više nećemo imati mogućnosti voziti. Iscrpili smo sve mogućnosti. Mi smo na koljenima, nemamo sredstava. Počele su restriktivne mjere Stožera. Nemamo ništa protiv mjera, no imamo problem jer se nama ne pomaže i ne izlazi ususret. Mi kada stojimo, imamo oko 55 posto troškova. Ovo je sada prevršilo svaku mjeru. Teško se naplatiti, jer je sve manje putnika", napominje. 

Tko od srijede planira na put autobusima trebao bi imati valjane propusnice i trebao bi provjeriti voze li neke linije. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene