Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još čeka kaznu

Otvorila kafić pa završila na policiji: "Jednostavno nemam izbora, moram se maknuti s kauča na koji su me smjestili"

Aktualno Galerija Zatvoren lokal Lucije Barade frane u Trogiru - 3 Zatvoren lokal Lucije Barade frane u Trogiru - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zapečaćen kafić, ilustracija Zapečaćen kafić, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Trogiranka otvorila kafić - 1 Trogiranka otvorila kafić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Trogiranka otvorila kafić - 2 Trogiranka otvorila kafić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +5 Trogiranka otvorila kafić - 3 Galerija 1/10 >>
Lucija Barada Frana, koja je svoj kafić otvorila u ponedjeljak na nekoliko sati, još uvijek nije saznala kakva ju kazna čeka zbog tog poteza.

Za razliku od Andrije Klarića, koji je zbog otvaranja teretane unatoč zabrani priveden isti dan, noć je proveo u pritvoru, a određena mu je i kazna od 30 tisuća kuna, Lucija Barada Frana je na slobodi, a kaznu još uvijek nije saznala. 

"Bila sam jutros u policiji, a nakon toga i u inspektoratu. Uzeli su moju izjavu i rekli su da to šalju na prekršajni sud. U policiji mi nisu spominjali nikakvu kaznenu prijavu", rekla nam je ova vlasnica trogirskog kafića, koji je otvorila u ponedjeljak.

Kafić je bio otvoren nekoliko sati, sve do dolaska policije. Organi reda u kafiću su zatekli vlasnicu i sedmero gostiju, uglavnom njezinih prijatelja, koji su joj došli dati podršku.

Piće nije naplaćivala, već je imala kutiju s natpisom "donacije, milodari, bakšiš", a svi su gosti nosili maske i bili su, kaže, na distanci.

"Mislim da me ne mogu kazniti za širenje i prenošenje zaraznih bolesti. Znala sam što radim, svi su nosili maske i držali razmak. Bojim li se? Možda sam luda ili hrabra, ali što ja imam izgubiti? Spremna sam odraditi i 70 tisuća kuna kazne, spremna sam ići i u zatvor. Jednostavno nemam izbora, moram se maknuti s kauča na koji su me smjestili", priča nam Barada Frana.

Pročitajte i ovo Trogiranka otvorila kafić - 1 POTRESENA UGOSTITELJICA Odlučila otvoriti kafić, ali odmah je uslijedila reakcija: "Molila sam ih da budu ljudi, pokušaju shvatiti. Samohrana sam majka, na rubu smo egzistencije!"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna otvorio unatoč zabrani Policija objavila detalje: Vlasnik teretane uhićen, nakon obrade ide u pritvor

Kaže da radi od svoje 16. godine, a sad joj oduzimaju pravo na rad. Osim toga, samohrana je majka i mora se boriti za svoje dijete. "Ja neću šutjeti i neću sjediti na kauču, ali nisam zamjerila svima onima koji su najavili da će otvoriti pa su na kraju ipak odustali. Odakle ljudima 70 tisuća kuna, razumijem ih", kaže ova ugostiteljica.

Iako je Klariću zbog otvaranja teretane kaznu odredio Stožer, u ovom slučaju nije reagirao. U Stožeru su nam rekli da zapravo za taj slučaj i ne znaju te da će nam javiti ako dobiju kakvu prijavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene