Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Totalni kaos

Vozila hitne pomoći stoje po sat vremena ispred bolnica: ''Odbijaju primiti COVID pozitivne osobe. Nije dobro!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da je zdravstveni sustav pred kolapsom nije nešto novo. Novi slučaj s kojim se suočavaju djelatnici zagrebačke hitne vezan je za odbijanje primanja COVID pozitivnih osoba u bolnice.

Otkako se brojke novozaraženih koronavirusom povećavaju, povećavaju se i problemi za zdravstvene djelatnike. Razgovarali smo s djelatnikom zagrebačke hitne koji nam je rekao da zagrebačke bolnice odbijaju primiti COVID pacijente!

''Dođemo do bolnice, kažu nema mjesta. Onda vozimo do druge - kažu isto. Vozilo stoji s COVID pacijentom po sat vremena ispred bolnice'', kazao nam je djelatnik zagrebačke hitne koji je želio ostati anoniman, a koji upravo čeka s pacijentom ispred bolnice.

''Onda ih mi molimo i čekamo da se oslobodi mjesto'', rekao nam je. Ističe da je takvih slučajeva u Zagrebu i do tri dnevno. ''To je kaos, nije dobro!'', zaključio je i dodao da sutra očekuju neke novosti od Ministarstva zdravstva koje bi poboljšale ovu kaotičnu situaciju.

Pročitajte i ovo Natko Kulenović u čizmama Gdje zapinje? ''Mi nismo manekeni'': Djelatnik Hitne objasnio zašto već mjesec dana radi u gumenim čizmama

Pročitajte i ovo Problem s kolima hitne pomoći POTRESNA SVJEDOČANSTVA Infuzija na 41 stupanj, strgani podovi, višesatna čekanja... ''Nije bilo ugodno voziti se u kolima hitne dok krvariš misleći da ćeš izgubiti bebu...''

Poslali smo upite Ministarstvu zdravstva i Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu čije ćemo odgovore objaviti čim ih dobijemo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene