Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Učenici jednog razreda škole "Convitto Nazionale Umberto I." iz Torina su, čekajući dopremu dodatnih školskih klupa, zbog mjera fizičke distance prvi dan nastave 'odradili' u crkvi, piše La Repubblica.


"Nismo imali izbora. Nove smo školske klupe naručili još početkom srpnja, no još nam ih nisu dopremili. Ovo je privremeno rješenje i nadamo se da neće potrajati dulje od nekoliko dana", objavila je uprava škole.

Vezani članci Koronavirus u svijetu - 1 Više od 1700 studenata u prisilnoj karanteni, policija čuva zgrade: "Mnogi imaju simptome, ali ne mogu izaći na testiranje" Koronavirus, ilustracija Stožer donio nove mjere za tri županije, u domu u Delnicama zaraženo i pet djelatnika: "Većina pozitivnih ima blagu kliničku sliku''

"Naša je škola sekularnog tipa i tako će i ostati i za vrijeme održavanja nastave na ovakvome mjestu", ističe se u priopćenju uprave škole.

Školska nastava u crkvi novost je i za torinske vjernike. Naime, jedna je starija gospođa ušla u crkvu usred školskog sata te je ostala pomalo zbunjena, no to je ipak nije spriječilo da klekne i pomoli se, piše talijanski list. U većem dijelu Italije jučer je, nakon šestomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, počela nova školska godina, no u nekim je talijanskim regijama početak nastave odgođen za 16., 22. i 24. rujna.