Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve je zanimljivije

Tko je radio platformu CijepiSe? Oglasile se tvrtke koje je navelo Ministarstvo zdravstva: ''Posve je neutemeljeno i netočno...''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri i pol milijuna kuna utrošeno je u izradu platforme CijepiSe. Ministar Vili Beroš ponavlja da ne zna koliko je to koštalo, a Ministarstvo zdravstva dematiralo je navode o pogodovanju. Sad su se oglasile tvrtke koje je navelo Ministarstvo.

''Slijedom niza medijskih objava o netransparentnosti i pogodovanju određenim dobavljačima koji su angažirani u izradi platforme CijepiSe, Ministarstvo zdravstva upućuje demanti kojim odbacuje sve tendenciozne napise o tome. Tvrtke Ericsson Nikola Tesla, In2 i Cuspis angažirane su kroz postojeće ugovore za informacijske podsustave CEZIH-a potpisane po provedenim otvorenim postupcima javne nabave. Komponente platforme CijepiSe su naručene iz stavke adaptivnih sati u sklopu postojećih ugovora'', priopćilo je Ministarstvo zdravstva.

Pročitajte i ovo Cjepivo protiv koronavirusa Šok nakon prve doze Termin za drugo cijepljenje iznenada otkazan i dodijeljen drugoj osobi, oglasilo se ministarstvo zdravstva Slika nije dostupna Pozivaju građane da se cijepe Ministarstvo zdravstva o cijepljenju: "Građani su dovedeni u situaciju da više ne znaju što jest, a što nije. Cjepiva ima dovoljno"

Naveli su i da je vrijednost projekta ''na razini procjene od 4.467.515,63 kuna s uključenim PDV-om''. Ministar Vili Beroš na presici Nacionalnog stožera ponavljao je da je sve transparentno i da se ništa ne krije te da on ne zna koliko je plaćena izrada platforme.

Oglasili su se iz tvrtke IN2

''IN2 je dugogodišnji strateški partner Ministarstva zdravstva u razvoju CEZIH-a zadužen za izgradnju i održavanje središnjeg sustava eNaručivanje koji uključuje e-Liste čekanja, e-Naručivanje, e-Prioritetno naručivanje, Središnji kalendar za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnji kalendar za praćenje slobodnih termina.

Na temelju postojećeg ugovora za održavanje i nadogradnju ovog sustava, IN2 je zadužen za njegovu prilagodbu potrebama procesa naručivanja građana na cijepljenje protiv bolesti COVID-19. Sama stranica cijepise.zdravlje.hr nije dio sustava eNaručivanje. Svoju ulogu u ovom složenom projektu IN2 obavlja u skladu sa svim postojećim ugovorima s naručiteljem, transparentno i profesionalno'', naveli su.

Ericsson Nikola Tesla nije sudjelovao u izradi cijepise.zdravlje.hr

''Ericsson Nikola Tesla d.d. nije sudjelovao u izradi web-stranice cijepise.zdravlje.hr niti je povezan s načinom rada ili održavanjem te web-stranice.

Ericsson Nikola Tesla d.d. trenutačno s Ministarstvom zdravstva ima sklopljen Ugovor o održavanju i nadogradnji programske osnovice CEZIH-a, a kreiranje ili održavanje web-stranice cijepise.zdravlje.hr nije dio navedenoga Ugovora. Stoga ne postoji, niti je postojala, zakonska ni ugovorna mogućnost angažmana Ericssona Nikole Tesle d.d. u poslovima vezanim uz web-stranicu cijepise.zdravlje.hr.

Svi detaljni podaci vezani uz aktualni Ugovor s Ministarstvom zdravstva javno su dostupni putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske, kao i na službenoj internetskoj stranici Ericssona Nikole Tesle. Kao i dosad, sve preuzete obveze koje proizlaze iz našeg Ugovora s Ministarstvom zdravstva izvršavamo uredno i u zadanim rokovima.

Slijedom navedenoga, posve je neutemeljeno i netočno bilo kakvo dovođenje u vezu društva Ericsson Nikola Tesla d.d. i web-stranice cijepise.zdravlje.hr'', poručili su u priopćenju.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene