Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oklijevali sa strožim mjerama

I oni se predali pred trećim valom: Zatvaraju trgovine, kafiće i restorane do kraja veljače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska će u ponedjeljak zatvoriti sve trgovine osim onih s nužnim potrepštinama, objavila je u srijedu vlada koja je više tjedana oklijevala primijeniti strože mjere.

Vlada je također objavila u srijedu da tvrtke moraju odrediti zaposlenicima da rade od kuće koliko god je moguće. Te mjere, koje se uvode kasnije nego u ostalim europskim državama, čine se nužnima radi suzbijanja novih sojeva koronavirusa, piše dpa.

Pročitajte i ovo Jurica Protić ugostitelji nezadovoljni Svadbe za uporne, hrabre i one koji se pod svaku cijenu žele oženiti: "Ovo je Pirova pobjeda" Slika nije dostupna Nakon više mjeseci Na popis dodajte negativan test: Nakon popuštanja mjera Slovaci pohrlili u šoping, u crkve, frizerske salone

Osim toga vlada će produljiti sadašnje zatvaranja restorana, teretana i kulturnih objekata još pet tjedana, do kraja veljače.

"Ovo je bolno i ponekad izaziva ljutnju. To je u ljudskoj naravi", rekao je predsjednik Guy Parmelin. "Ali moramo ostati mirni", dodao je.

Unatoč novim i produljenim ograničenjima, većina švicarskih škola i skijališta ostala je otvorena.

Savezni ured za javno zdravlje zabilježio je 3001 novi slučaj zaraze koronavirusom u srijedu. Broj zaraženih na 100.000 ljudi tijekom 14 dana stoji na 477,5 - mnogo više od 155, koliko je u susjednoj Njemačkoj.

Švicarska očekuje treći val COVID-19 u veljači zbog novoga, zaraznijeg soja virusa koji se proširio iz Britanije, rekao je ministar unutarnjih poslova Alain Berset.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene