Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Kupuje se vrijeme

Novi detalji oko COVID potvrda za zdravstvene djelatnike: Doznajemo do kad će testiranja biti besplatna

Aktualno Galerija Liječnici Liječnici Foto: DNEVNIK.hr COVID potvrda COVID potvrda Foto: DNEVNIK.hr Cjepivo protiv koronavirusa - 1 Cjepivo protiv koronavirusa - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Cjepivo protiv koronavirusa - 2 Galerija 1/4 >>
Među umrlima čak ih je osmero u KBC-u Split, i nitko od njih, iako su starije životne dobi s komoborbiditetima nije bio cijepljen. A upravo nas necijepljenje svrstava među najgore u Europskoj uniji, no premijer ponavlja kako obveznog cijepljenja neće biti. Doznali smo i neke detalje oko COVID potvrda za zdravstvene djelatnike.

Početkom listopada u bolnice će zaposlenici samo uz COVID potvrdu.

Svi koji nisu preboljeli ili cijepljeni testirat će se - na račun poreznih obveznika. Plaćat će ih, kako doznajemo prvih mjesec i pol, dva. Plan Vilija Beroša je dati im toliko vremena da se ipak predomisle i cijepe.

Najnovija statistika hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pokazuje da su među najbolje cijepljenima bolnica Nova Gradiška s 88 posto cijepljenog medicinskog osoblja, varaždinska bolnica za medicinsku rehabilitaciju s 84, Fran Mihaljević s 80 i bolnica u Pakracu sa 79 posto. Kod KBC-ova najbolje stoje riječka i osječka bolnica, izvijestila je reporterka Martina Bolšec Oblak.

''Nije ničim prouzročeno, nikakvim restrikcijama nego su svi prepoznali potrebu za cijepljenjem kao jednom od glavnih metoda i mogućnosti kako se obračunati s epidemijom'', smatra Domagoj Drenjančević, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KBC Osijek.

Najlošije stoje bolnica u Biogradu s 40 posto cijepljenih, Gospić s 47, Bolnica za psihijatriju i palijativnu skrb Rafel Strmec s 54 posto te Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama.

Pročitajte i ovo Goran Tešović slučajno otkriven Infektolog otkrio u Dnevniku Nove TV: ''Čini se da smo prošli tjedan imali jedan slučaj gripe"

Pročitajte i ovo Alemka Markotić USKORO TREĆA DOZA Markotić objasnila utjecaj koronavirusa na plodnost žena i muškaraca. Riješila dilemu oko cijepljenja trudnica

No iz Biograda su nam poručili da su se mnogi su se cijepili i izvan bolnice, te je oko dvije trećine zaposlenih preboljelo ili cijepljeno.
Od KBC-ova najslabije ide Splitu, s manje od 50 posto cijepljenih s dvije doze. No i oni imaju bolju računicu. ''Preko 95 posto doktora je steklo imunost i 90 posto radno aktivnih medicinskih sestara. Od tih 95 posto imunih doktora cijepljenjem je steklo imunost 75 posto, a preboljelo 20 posto'', rekla je Nataša Boban iz KBC-a Split.

COVID potvrde otvarat će vrata i zaposlenicima u socijali.


Više o COVID potvrdama pogledajte u videu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene