Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U CIJELOJ DRŽAVI

Nakon uvođenja novih mjera: Inspektori proveli više od 1000 nadzora, objavljeno i koliko je bilo kršenja. U ponedjeljak na Vladi prijedlog kazni

Nove mjere na snagu su stupile u ponoć, a inspektori su cijelu subotu proveli na terenu u nadzoru.

Od ponoći, kada su na snagu stupile nove mjere, pa do poslijepodnevnih sati provedeno je više od tisuću inspekcijskih nadzora u cijeloj državi.

Pročitajte i ovo Stroge mjere protiv COVID-a u Šangaju ČEKA SE POTVRDA AUTENTIČNOSTI Jezivi prizori iz Šangaja: Stavljaju kaveze da ljudi ne mogu izaći iz zgrada? Slika nije dostupna Objavio HZJZ Objavljene nove preporuke, tiču se svih odgojno-obrazovnih ustanova, od vrtića do fakulteta

Utvrdili su da je bilo više od 50 slučajeva kršenja mjera, od čega ih je većina prošla s upozorenjima. Sedamnaest je prekršajnih prijava te jedna kaznena.

Za nadzor je mobilizirano još 77 pripadnika civilne zaštite, a u ponedjeljak bi na Vladi trebao biti i prijedlog kazni za nenošenje maski i druga kršenja mjera od strane građana. Predloženo je, kako doznajemo, da te kazne budu između 500 i 1500 kuna.

Stroge mjere na snazi od ponoći

Od subote u ponoć na snazi je, među ostalim, ograničenje radnog vremena za pekarnice i trgovine kruhom i pekarskim proizvodima do 22 sata, a zabranjena je i prodaja alkoholnih pića od 22 sata do 06 sati. Zabranjeno je i okupljanje više od 25 osoba.

Obustavljen je i rad ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskim usluga na poljoprivrednim gospodarstvima, osim za ugostiteljske objekte hotela i kampova te učeničke i studentske domove, koji smiju usluživati samo goste koji u njima koriste uslugu smještaja, odnosno učenike i studente.

Zabranjene su svadbene svečanosti, obustavljen je rad casina, automat klubova i kladionica, teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara, dječjih i drugih radionica te plesnih škola. Zabranjeno je i održavanje svih amaterskih kulturno-umjetničkih izvedbi, programa, manifestacija, probe amaterskih sastava, družina i zborova, uključujući i crkvene. Detaljne mjere za suzbijanje epidemije možete pogledajte ovdje.

Prosvjedi u više gradova

Protiv novih mjera u subotu se prosvjedovalo diljem Hrvatske. Iako je jedna od mjera zabrana okupljanja više od 25 osoba, iz Inicijative Prava i slobode pozvali su građane na glavne trgove u hrvatskim gradovima.

Na zagrebačkom glavnom trgu okupilo se nekoliko desetaka ljudi, a oko pedeset građana mirno je prosvjedovalo i na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene