Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraza bukti

Korona u punom zamahu uplašila Zagrepčane: "Išla sam se cijepiti, kad ono - red"

Red za cijepljenje na Velesajmu - 2
Red za cijepljenje na Velesajmu - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Red za cijepljenje na Velesajmu - 2 Red za cijepljenje na Velesajmu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Red za cijepljenje na Velesajmu - 3 Red za cijepljenje na Velesajmu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Red za cijepljenje na Velesajmu - 4 Red za cijepljenje na Velesajmu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Red za cijepljenje na Velesajmu - 1 Galerija 1/4 >>
Dramatičan porast koronabrojki u Hrvatskoj prate i redovi za testiranje, ali i za cijepljenje. Osim ispred Vinogradske bolnice, gužve su se jučer stvarale i na zagrebačkom punktu za cijepljenje.

"Išla sam se cijepiti, dosta mi je više izolacija, kad ono - red", ispričala nam je iznenađena čitateljica koja je jučer popodne na Zagrebački velesajam došla po svoju drugu dozu.

Pročitajte i ovo Gužve na Velesajmu za cijepljenje prednost onima koji su se naručili Gužve za cijepljenje na zagrebačkom Velesajmu: "Red je ogroman" Veliki redovi za cijepljenje - 6 STVARAJU SE GUŽVE U Zagrebu cijepljenje i u nedjelju, od utorka osam novih lokacija

"Došla sam na red nakon 45 minuta. A još smo mi za drugu dozu dobro prošli. Red za prvu bio je puno duži. Čini se kako su se Zagrepčani ipak malo prepali ovih koronabrojki", smatra čitateljica.

Uspoređuje situaciju s rujnom, kada se cijepila prvom dozom. "Tada nije bilo gužve, došla sam odmah na red", zaključuje. 

Epidemija koronavirusom u Hrvatskoj ne jenjava. Danas je, prema neslužbenim podacima, više od 4500 novozaraženih. Još se ne znaju podaci za danas, no zagrebački stožer je u utorak prijavio 918 novooboljelih osoba.  

Jučer, zbog svega, redovi za testiranje ispred bolnice u Vinogradskoj. Na punktu za cijepljenje na Velesajmu, kako nam je i javila čitateljica, veći broj zainteresiranih.

Prema službenim podacima, u Zagrebu se jučer cijepilo ukupno 1596 osoba, od toga prvom dozom njih 985.

"Povećava se broj, kontinuirano raste. S obzirom na to da nam je kapacitet u jednoj smjeni cijepiti 2000 ljudi, možemo biti zadovoljni s ovih gotovo 1600", govori Jelena Jonke Badić, voditeljica Odjela za nastavu, publicistiku i informiranje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar''.

Usporedbe radi, prošle srijede zagrebački stožer je izvijestio kako su u utorak na Velesajmu cijepljene 1364 osobe. Dan ranije znatno manje, njih 236.

"Ljudi su se uplašili ovako velikih brojki, polako shvaćaju da bez cijepljenja ne možemo iskoračiti iz ove epidemije", zaključuje Jonke Badić.  

Prema podacima Nacionalnog stožera, zaključno s 25. listopadom utrošeno je 3.566.066 doza cjepiva, a cijepljeno je 46,57 % ukupnog stanovništva, odnosno 55,8 % odraslih. Na dan 25. 10. 2021. utrošene su 7353 doze cjepiva, a od toga je 2597 osoba cijepljeno prvom dozom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene