Obavijesti Video Pretražite Navigacija
STROGE MJERE

Prvi dan lockdowna u Austriji ekipa Nove TV snimila je prazne ulice Beča: "Grad je posve utihnuo, sajmovi su zatvoreni..."

Aktualno Galerija Panorama Beča (Foto: Dnevnik.hr) Panorama Beča (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Karantena u Austriji - 1 Karantena u Austriji - 1 Foto: DNEVNIK.hr Karantena u Austriji - 2 Karantena u Austriji - 2 Foto: DNEVNIK.hr Karantena u Austriji - 3 Karantena u Austriji - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Karantena u Austriji - 4 Galerija 1/5 >>
U ponedjeljak je u Austriji počeo lockdown. Ekipa Nove TV snimila je prazne ulice austrijske prijestolnice.

Zbog velikog broja zaraženih koronavirusom u Austriji je od ponedjeljka na snazi lockdown, koji će za cijepljene i one koji su preboljeli koronavirus trajati do 13. prosinca. Za ostale će biti produžen.

Pročitajte i ovo Sanja Vištica - 4 najrigoroznije u europi Od ponedjeljka se u Austriji sve zatvara, osim nekoliko iznimki: Ako vas zaustavi COVID redar, morate dokazati kamo ste krenuli

Ekipa Nove TV provjerila je u Beču kako izgleda prvi dan zatvaranja.

"Grad je posve utihnuo, sajmovi su zatvoreni, moguće je jedino vidjeti prolaznike koji odlaze na posao. Na cijepnim punktovima oni bez COVID potvrda se testiraju, ili dolaze po dozu cjepiva", kazala je reporterka Nove TV Sanja Vištica.

Pročitajte i ovo Koronavirus u Austriji svi u karanteni Eksperiment nije uspio: Austrija ide u opći lockdown, uvodi se obavezno cijepljenje!

Podsjećamo, COVID redari svima bi trebali provjeravati potvrde. Moguće je samo otići na posao, do trgovine i ljekarne. Dopušten je i posjet članovima obitelji, čak i izvan kvarta, no i to treba dokazati COVID redarima. Bez dokaza – slijedi kazna.

Kako je reporterka Nove TV izvijestila za Dnevnik, cijepljeni Austrijanci su ljuti zbog novih mjera. Stalno se mijenjaju pravila i kažu da to jednostavno više – ne mogu pratiti.

Deset dana nakon ponedjeljka provjerit će se donose li ove mjere učinka, a u slučaju pozitivne evaluacije lockdown se ukida za cijepljene. Najavljeno je i obvezno cijepljenje od 1. veljače.

Do sada su cijepljene dvije trećine Austrijanaca, a nove mjere izazvale su otopr kod građana, pa je tako prije nekoliko dana četrdesetak tisuća građana prosvjedovalo u Beču.

U izjavi za Novu TV Sascha iz glavnog austrijskoga grada kazao je kako se osjeća kao u luksuznom zatvoru. Četvrti po redu lockdown od početka pandemije nazvao je ograničenjem sloboda.

Ni drugi sugovornici s bečkih ulica u izjavi za Vijesti Nove TV nisu bili zadovoljni zatvaranjem, no neki od njih priznali su da je to ipak logično rješenje s obzirom na broj zaraženih.

Kako navodi Bloomberg, Austrija je postala prva europska zemlja koja će od veljače iduće godine kažnjavati one koji se odbiju cijepiti novčanim iznosima i do 3600 eura.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene