Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odluka na vladi

Prelaze li srednjoškolci na online nastavu? "Razgovori su upravo u tijeku, korigirat će se prethodni planovi"

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs razgovarao je danas s hrvatskim županima o mogućoj promjeni modela nastave za srednjoškolce. Konačna odluka očekuje se danas na sjednici Vlade.

Učenici srednjih škola mogli bi se prebaciti na online nastavu, sugerirao je odgovor ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera. Božinović je, naime, rekao da Radovan Fuchs, ministar obrazovanja, danas razgovara sa svim županima "o korekciji prvotnih planova".  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena od ponedjeljka Dio zagrebačkih školaraca počinje s nastavom na daljinu, objavljeni detalji: "Nadamo se i vjerujemo da će to biti samo sljedeći tjedan" Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije MJERA OPREZA Dio županija prelazi na online nastavu: "Vezali smo to za Uskrs i to će u epidemiološkom smislu značiti puno"

"Upravo su u tijeku konzultacije ministra Fuchsa sa županima kao osnivačima škola na svom području. Pretpostavljam da će vrlo skoro njihovi razgovori iznjedriti određene zaključke koji mogu biti na tragu nekih promjena u sadašnjem statusu, odnosno načinu organiziranja", rekao je Božinović. Dodao je da se trenutačno online nastava za srednjoškolce odvija u osam hrvatskih županija.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kaže da testiranja u zagrebačkim školama još nisu završena, no da su dosadašnji podaci pokazali da je incidencija dvostruko veća u srednjim školama u odnosu na osnovne, ali i da se ne radi o velikim brojkama. 

"Radi se o 2,2 posto pozitivnih učenika srednjih škola među ispitanima i 4,5 posto nastavnika, a u osnovnim školama pozitivno je 1,1 posto učenika i 2,4 posto nastavnika, dakle to nisu neki veliki brojevi", kaže Capak. 

Prošlog tjedna je ministar Fuchs odbio zatražiti online nastavu za srednjoškolce unatoč brojnim upozorenjima stručnjaka

Više o eventualnoj promjeni nastavnog modela za srednje škole bit će poznato u 15 sati na sjednici Vlade. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene