Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"cjepivo nije napravljeno napamet"

Predsjednik Milanović cijepio se protiv koronavirusa: "Ljudi, cijepite se! To je bolje nego razboljeti se"

Zoran Milanović, predsjednik Republike, javno se cijepio u 11 sati, a petnaestak minuta kasnije započelo je i cijepljenje članova Vlade.

Predsjednik Republike Zoran Milanović cijepio se protiv koronavirusa u 11 sati kako bi ukazao na važnost cijepljenja u borbi protiv pandemije koronavirusa. Nakon Milanovića Pfizerovo cjepivo primio je i Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga. 

"Pozivam sve koji žele, ali i one koji se dvoume, da se cijepe jer cjepivo nije napravljeno napamet", poručio je Milanović nakon cijepljenja te dodao da cjepivo sigurno pomaže. "Ljudi, cijepite se! To je bolje nego razboljeti se", poručio je Milanović. 

Onoga trena kada u sustavu dragovoljnog cijepljenja više ne bude kandidata, a cjepiva će biti više nego ljudi, moje je pitanje vraćamo li se u normalan život, rekao je Milanović. Dodao je i da nije normalno da doktor koji cijepi druge nije cijepljen.

Novinare je zanimalo što se promijenilo od njegove usporedbe COVID-a s karijesom, Milanović je rekao da rekao da to nema veze s pozivom na cijepljenje. "To su potpuno logički odvojene stvari, tada nije bilo cjepiva", rekao je Milanović.

Predsjednik se prije cijepljenja konzultirao sa svojim liječnikom i rekao da to svatko treba napraviti.

Statičari će dobiti odlikovanje

Na pitanje o istrazi zbog urušenih kuća u potresu koje su obnovljene krajem devedesetih, Milanović je rekao da je upravo on uočio da su neke takve kuće urušene. "Nadzorni inženjer preuzima stručnu, pa i kaznenu odgovornost. Ako su ti ljudi živi i dostupni, oni moraju odgovoriti bar na neka pitanja. To nije nikakva hajka. To nije vikend šalovanje, to je ozbiljan posao", rekao je Milanović. Dodao je da je država napravila izvanserijski napor u tim godinama.

Milanović je rekao da treba sve kuće provjeriti, ali da je sve odgovornost vlasnika. "Nama treba trajna ili polutrajna služba koja će se baviti potresnom statikom jer sve ovo što su stručnjaci, statičari, radili posljednjih godinu dana je volonterstvo. A to bi trebalo biti regulirano. Zaslužili su kao organizacija odlikovanje. I dobit će ga", rekao je Milanović. 

Ćeraćemo se još. Sve može biti osim da se ne ćeramo, odgovorio je Milanović na molbu da komentira Plenkovićeve izjave o zavjeri, pitajući novinare žele li ga opet zavaditi s premijerom.

Cijepe se i ministri

Oko 11:15 započelo je i cijepljenje ministara u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici, a cjepivo prima desetero ministara koji se dosad nisu zarazili koronom. 

Cijepit će se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar financija Zdravko Marić, ministar obrane Mario Banožić, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Darko Horvat, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Pročitajte i ovo Cjepivo, ilustracija PRVA FAZA U Njemačkoj izbila svađa zbog premalo cjepiva, potreban je velik broj dodatnih doza

Pročitajte i ovo Red za cijepljenje hitnih službi na terenu u Banovini Pozvao na pridržavanje mjera Epidemiolog o cijepljenju u Petrinji: ''Strašno velik odaziv! Ma da smo imali i tisuću doza, potrošile bi se''

Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, cijepio se u utorak zajedno s ostalim članovima Nacionalnog stožera, a ministar zdravstva Vili Beroš neće se cijepiti jer je prebolio koronu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene