Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG KORONAVIRUSA

"Nema mesa, ribe..." Građani pustoše police u trgovačkim centrima, ali nadležni poručuju: "Nema potrebe da se juriša u dućane"

Prazne police u trgovinama
Prazne police u trgovinama DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Prazne police u trgovinama Prazne police u trgovinama Foto: DNEVNIK.hr +0 Prazne police u trgovinama Galerija 1/2 >>
U Zagrebu je potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, a građani su požurili u trgovine kako bi stvorili zalihe osnovnih namirnica.

Ljekarne su već prije nekoliko dana ostale bez zaštitnih maski, a građani su sada počeli stvarati i zalihe hrane. U Zagrebu je u utorak potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, nakon čega su u trgovinama opustošene police.

Na fotografijama koje nam je poslala čitateljica vide se prazne police u jednom trgovačkom centru u zagrebačkim Vrbanima. ''Nema mesa, ribe, nema tjestenine, a riža je otišla. Kupljen je i sav kvasac. U trgovini s kozmetičkim prozivodima više nemaju ni sredstva za definzekciju ruku'', kaže čitateljica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna upute za građane Počeli ste naglo kašljati, boli vas grlo, imate kratak dah? Što učiniti ako sumnjate da ste zaraženi koronavirusom

Pročitajte i ovo Hrvat s kruzera stigao u karantenu - 1 pravila ponašanja Koronavirus: Što je kućna izolacija, kako se ponašati, što trebate, a što nikako ne smijete činiti

Građani su i na društvenim mrežama pisali o ''nestašici'' zaliha u trgovinama diljem Zagreba. Kažu da u nekim trgovinama više nema konzerviranih proizvoda i tjestenine, ali zato sapuna – ne manjka. ''Znaju se prioriteti'', napisao je jedan Zagrepčanin, na što su se drugi nadovezali da su ostali šokirani brojem kupaca u trgovinama. Neki su čak pomislili i da se nešto besplatno dijeli.

Na sve su reagirali i iz Stožera za Civilnu zaštitu Grada Zagreba: ''Nema potrebe da se juriša u dućane. Trgovine će biti snabdjevene. Grad Zagreb će dobiti našu potporu da normalno funkcionira'', kazao je Pavle Kalinić

Veći promet zabilježen je u Sparovim prodavaonicama, odgovorili su na naš upit iz tog trgovačkog lanca. ''Brinemo da imamo dovoljno količina potrebne robe za naše kupce. Pratimo najnovije informacije te smo u kontaktu s nadležnim institucijama i slijedimo sve upute kako bi osigurali maksimalnu zaštitu za svoje zaposlenike i za kupce'', poručuju iz Spara.

Iz Lidla kažu da u njihovim prodavaonicama nije zabilježen porast prodaje osnovnih namirnica.''Tvrtka Lidl, kako u Hrvatskoj, tako i na međunarodnoj razini, pažljivo prati situaciju s koronavirusom kako bismo napravili sve što je potrebno za zaštitu svojih zaposlenika i kupaca'', stoji u odgovoru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene