Obavijesti Video Pretražite Navigacija
neki nisu ni planirali putovati

Zbog sve strožih epidemioloških mjera otkazuju se adventski izleti: "Ako košta 150 kuna, dodatni test ga poskupljuje skoro za duplo..."

Aktualno Galerija Suzi Petričić Suzi Petričić Foto: DNEVNIK.hr Ivan Sarajlić Ivan Sarajlić Foto: DNEVNIK.hr Arijana Tomac Arijana Tomac Foto: DNEVNIK.hr +0 Kristijan Staničić Galerija 1/4 >>
Onima koji se nisu cijepili - susjedne države uvode sve veća ograničenja. Tako pri ulasku u Italiju moraju biti pet dana u karanteni. Od ponedjeljka - i Austrija uvodi strože mjere. Kako se to odnosi na turizam, izlete u inozemstvo u ovo adventsko vrijeme, ali i na dolaske gostiju - provjerili smo u Opatiji.

Najljepši advent na moru, kako domaćini od milja zovu onaj opatijski, u subotu je vrvio posjetiteljima.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Ilustracija susjedi se žalili Osnovnoškolci ostali bez turnira u šahu, razlog je bizaran: "Sramota je da se brane ovakve stvari"

"Opatija zaista sjaji u adventskom ruhu a najbolji pokazatelj su brojni posjetitelji i gosti koji su upravo zbog adventa došli u Opatiju", rekla je reporteru Marku Balenu za Dnevnik Nove TV Suzi Petričić, direktorica TZG Opatije.

Za uživanje u opatijskom adventu ne trebaju negativni testovi. Ali za posjet Italiji potrebno je imati ga uz posjedovanje COVID putovnice. Od ponedjeljka će u Austriju moći ući samo cijepljeni s tri doze i oni koji su preboljeli COVID-19. Bit će potreban negativan test i za djecu od 12 do 15 godina. U Parizu su pak već otkazani dočeci Nove godine.

"Izlet koji košta 150 kuna - dodatni test ga povećava skoro za duplo tako da nažalost smo evo danas trebali imati jedan izlet takav, ali evo, Slovenija nije uvela takve mjere pa smo u 10 ispratili zadnji advent za Ljubljanu", objasnila je Arijana Tomac, djelatnica turističke agencije.

Nova, stroža pravila u nekim europskim državama ne brinu previše Hrvate od kojih su mnogi prekrižili i ove godine na popisu svojih planova - izlete u inozemstvo.

"Stvarno nisam planirala nigdje vani, tu je stvarno prekrasno, predivno, sunce more, tako da Opatija je super", navela je Marija iz Splita.

Zbog liberalnijih mjera Hrvatska je mnogim gostima iz bližeg okruženja I dalje vrlo zanimljiva za odmor I proslavu blagdana.

"Mi smo ipak optimisti, vjerujemo da ćemo nastaviti u ovom pozitivnom trendu koji smo održavali cijelu 2021 godinu i da ćemo ostvariti veći turistički promet u prosincu", izjavio je Kristijan Staničić, direktor HTZ-a.

Potvrđuju to za sada odlične najave iz opatijskih hotela.

"Zapravo neki hoteli su već popunjeni, otvoreno će biti svih naših šest hotela u Opatiji i mjesta je još jako malo", rekao je Ivan Sarajlić, glasnogovornik hotelske tvrtke.

I ove bi godine zbog blažih epidemioloških mjera u Hrvatskoj nego u zemljama u okruženju mogli profitirati turistički djelatnici u prosincu. O adventima u Grazu, Beču ili Rimu većina će ove godine samo sanjati - ali zato su tu brojni domaći adventi koje valja posjetiti. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene