Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intervenirala policija

Opet incident u Krapinskim Toplicama! Roditelji smislili novu taktiku, ravnatelj pozvao policiju: "Nekoj djeci je pozlilo, ovo nije normalno"

U utorak ujutro ponovno u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar te škole. O svemu je obaviješten Centar za socijalnu skrb, a do škole su stigli policija, župan Željko Kolar i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Roditelji dječaka u utorak su prosvjedujući sjeli ispred Osnovne škole Krapinske Toplice, gdje uče zajedno sa sinom. Na mjesto događaja stigla je i policija. Razlog je odluka o obveznom nošenju zaštitnih maski u zajedničkim prostorijama škole.

''Okupili su se nešto prije osam sati. Došli su roditelji u pratnji svojih istomišljenika. Kad smo vidjeli da ih je više, obavijestili smo policiju. Nakon dolaska policije, skupina ljudi je maknuta iz dvorišta škole'', rekao je ravnatelj Samson Štibohar za DNEVNIK.hr i dodao da je pozvao roditelje dječaka u u svoj ured uz poštivanje epidemioloških mjera. Odbili su.

Ističe kako prosvjednici vrijeđaju roditelje, snimaju maloljetnu djecu, a neki od njih ih čak i povlače za rukav, zbog čega se djeca boje prolaziti kraj njih. ''Imamo djecu kojima pozli. Ovo nije normalno'', kazao je uzrujani ravnatelj.

Prosvjedovanje kraj škole kažnjivo je s pet do dvadeset tisuća kuna.Iz PU krapinsko-zagorske su za DNEVNIK.hr rekli da se istomišljenici koji se protive nošenju maski u školu nalaze 100-tinjak metara od same škole, na autobusnoj stanici. ''Sve je pod kontrolom. Policija cijelo vrijeme provodi kriminalističko istraživanje'', kazali su nam iz policije.

Dječak kojem roditelji brane ulazak u školu bez maske učenik je osmog razreda. ''Reagira sukladno onome što mu kažu roditelji. Postaje već rezolutno, smije se...'', rekao je Štibohar i dodao da je obaviješten i Centar za socijalnu skrb. ''Nadam se da će institucije obaviti svoj posao, zaštitari su tu do daljnjeg'', istaknuo je.

''Iskreno sam se nadao da će danas biti gotovo'', rekao je Štibohar.

Podsjetimo, ispred Osnovne škole Krapinske Toplice u ponedjeljak se okupilo desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku. U školi je bio i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija.

Pročitajte i ovo Dino Goleš Kolateralne žrtve "Djecu treba učiti na poštivanje pravila i na jednakost, a kad imaju drugačije mišljenje, da postoji demokratski alati kako ih izraziti"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon slučaja u Zagorju Nastavnici ozlojađeni upadom u školu, žele oštru reakciju ministra: "Kazniite izgrednike i zaštite nas. Provodimo vaše mjere"

"Izražavanje vlastitog mišljenja u školi učimo na demokratski i civiliziran način. Ovaj događaj to nije bio. Osuđujem ovakve skupine i njihov način izražavanja. U ponedjeljak se nastavni proces normalno odvija, a radi sigurnosti učenika i djelatnika angažirana je zaštitarska tvrtka", napisao je ravnatelj u ponedjeljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene