Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podijeljena odgovornost

Mladi i Čistoća našli rješenje - oko HNK dodatne kante za smeće. Mladić koji je sve pokrenuo kaže: "Zabavu je zasjenio otpad"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon još jednog masovnog okupljanja mladih proteklog vikenda, društvenim mrežama su se proširile fotografije gomile smeća koje je ostalo iza njih oko Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Brojni su komentatori na zub uzeli upravo mlade ističući kako im manjka kućnog odgoja. Zbog svega je jedan mladić, koji također vikendom s prijateljima boravi u krugu zagrebačkog HNK, pokrenuo inicijativu kojom bi se problem rješio. Javio se zagrebačkoj Čistoći s idejom da postave dodatne kontejnere na tu lokaciju.

Pročitajte i ovo Bez mladih na HNK - 3 POJAČAN NADZOR Sinoć nije bilo masovnih okupljanja mladih u Zagrebu, policija izdala dva upozorenja HNK u Zagrebu - 4 Podnijeli kaznenu prijavu Zaražene djelatnice zagrebačkog HNK za Dnevnik Nove TV: "Tražili su da lažiramo datum bolovanja, nismo ni znali za oboljele kolege"

Jan Kruhak za DNEVNIK.hr otkrio je kako je danas primio odgovor.

"Podružnica Čistoća će sljedeći vikend postaviti dodatnih 20-ak kanti na lokaciju Hrvatskog narodnog kazališta", poručili su iz gradske tvrtke.

"Razočarani smo što se HNK može lako zamijeniti za Jakuševac"

Pokretač inicijative kaže kako se njegovi prijatelji i vršnjaci slažu s njegovim apelom Čistoći te ističe da su kolektivno razočarani što se HNK u nedjelju ujutro može lako zamijeniti za Jakuševac.

"Upravo zato što svi dijelimo isto mišljenje u vezi ovog problema želim istaknuti da ovo nije samo moja inicijativa, ovo je inicijativa svih koji su ju podržali. Stvarno ne vjerujem kako bismo ovaj problem uspjeli riješiti bez ostalih koji su također poslali pismo te time pokazali magnitudu problema te želju za rješavanjem istog. Zato se želim zahvaliti svima koji su se pridružili inicijativi jer ova pobjeda bez njih ne bi bila moguća", zaključio je Kruhak za DNEVNIK.hr te zahvalio Čistoći na odazivu i pomoći. 

Smatra da su okupljanja kod HNK odlična za podizanje morala za vrijeme COVID krize.

"Nažalost je tu svu zabavu i jedinstvo koje prevladava na okupljanjima, zasjenila ogromna količina otpada koja ostaje nakon njih. Količina otpada koja se vikendom ujutro može vidjeti na mjestu jednog spomenika kulture našeg grada sramotna je. Mnogi krive mlade, ali smatram kako grad, pa možda čak i Vlada moraju snositi dio odgovornosti. Činjenica je da su vrlo sporo reagirali na HNK okupljanja.

Smatram kako ih se nikako ne bi trebalo zabraniti jer pokazuju jedinstvo mladih u našem glavnom gradu. Kao netko tko pohađa takva okupljanja od ljeta mogu reći da je ozračje jedinstveno i neopisivo. Takav ugođaj mora se iskusiti iz prve ruke. Upravo zato što se toliko zabavljamo i uživamo u tom iskustvu teško je slušati izjave kako su mladi neodgojeni i kako smo jedini razlog ovog problema.

Iako se slažem kako svi mi koji se okupljamo na prostoru HNK-a moramo snositi više odgovornosti za stanje tog predivnog kulturnog dobra nakon okupljanja, smatram kako i grad djelomično snosi odgovornost za ignoriranje tog problema te prepuštanje svog tog rada komunalnim radnicima koji ionako svaki dan imaju pune ruke posla", poručuje Jan Kruhak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene