Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije dobro

Objavljena nova koronakarta, hrvatska obala i dalje u narančastom: Loše vijesti stižu iz drugih zemalja

ECDC je ažurirao europsku koronakartu. Hrvatska obala i dalje je u narančastoj zoni, dok se ostatak Hrvatske zeleni.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti u četvrtak je ažurirao kartu koja prikazuje četrnaestodnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država po stupnju rizika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije dobro Objavljena nova koronakarta: Cijela Hrvatska je u crvenom Slika nije dostupna svaki put sve gore Nova koronakarta: Zagreb na rubu crvenog, pogledajte stanje u Hrvatskoj i Europi

Karte se ažuriraju svakih sedam dana, a boje se određuju ovisno o brojkama novih zaraženih osoba u pojedinom području i postotku testirane populacije.

Hrvatska obala i dalje je u narančastom, ostatak države je u zelenom.

Tim se povodom oglasio i ministar zdrastva Vili Beroš na Twitteru: ''Nova ECDC karta pobuđuje oprezni optimizam, ali i obvezu. Hrvatska nastavlja biti najsigurnija destinacija na Mediteranu, no put do sigurne zone je lakši nego li zadržati taj status. Cijepimo se i poštujmo mjere na dobrobit naših građana i posjetitelja Hrvatske''.

Iako je Italija prošli tjedan bila u narančastim i zelenim bojama, njezin zeleni dio se smanjio, a središnji dio zemlje je postao crveni.

Slično se događa i s Njemačkom koja je bila gotovo cijela narančasta prošli tjedan, dok je na novoj koronakarti više crvenih područja. Slično je i s Francuskom. Pirenejski poluotok već je tjednima u crvenim nijansama.

Više o tome kakvo je stanje s koronavirusom u hrvatskim županijama možete pročitati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene