Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epidemija ne posustaje

Objavljena nova koronakarta: Hrvatska se i dalje crveni, u susjednoj zemlji se stanje pogoršalo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je nova koronakarta, Hrvatska je i dalje cijela u tamnocrvenom.

Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti još je jedan tjedan zaredom ažurirao koronakartu. Ona prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država prema stupnju rizika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna svaki put sve gore Nova koronakarta: Zagreb na rubu crvenog, pogledajte stanje u Hrvatskoj i Europi Slika nije dostupna Nije dobro Objavljena nova koronakarta, hrvatska obala i dalje u narančastom: Loše vijesti stižu iz drugih zemalja

Hrvatska je postala tamnocrvena 28. listopada, a taj se trend nastavlja.

No, ni Europa nije lišena negativne epidemiološke slike. Kada se usporedi prošlotjedna s ovotjednom kartom - stanje se pogoršalo u Italiji i Francuskoj.

Boje na koronakarti se određuju ovisno o broju novozaraženih i postotku testirane populacije, a Hrvatska je podijeljena u četiri regije - Panonska Hrvatska, Jadranska Hrvatska, Sjeverna Hrvatska i Grad Zagreb.

Tamnocrvenom bojom na karti se označavaju zemlje u kojima je 14-dnevna incidencija veća od 500 na 100.000 stanovnika, a udio pozitivnih među svim testiranima prelazi četiri posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene