Obavijesti Video Pretražite Navigacija
objavio ECDC

Objavljena nova koronakarta: Hrvatska i dalje u lošem društvu, Zagreb u još gorem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski centar za kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu koronakartu na kojoj je Hrvatska peti tjedan zaredom u crvenom.

Na karti koja prikazuje 14-dnevnu zarazu na 100.000 stanovnika te tako rangira regije pojedinih država po stupnju rizika Hrvatska je već tjednima u crvenom, a Grad Zagreb je čak u tamnocrvenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Epidemija ne posustaje Objavljena nova koronakarta: Hrvatska se i dalje crveni, u susjednoj zemlji se stanje pogoršalo Slika nije dostupna Podaci ECDC-a Objavljena nova koronakarta: I dalje loše vijesti za Hrvatsku, susjedna država cijela u tamnocrvenom

Susjedna Slovenija te Estonija i Litva u potpunosti su tamnocrvene, a najpovoljniju epidemiološku situaciju i ovaj tjedan imaju Češka i Poljska.

Dijelovi Mađarske, Italije, Španjolske i Danske ostali su zeleni na novoj karti ECDC-a, a pozelenile su i neke regije u Francuskoj, Norveškoj i Švedskoj.

Crvena boja označava područja na kojima je 14-dnevna stopa od 75 do 200 s udjelom pozitivnih većim od četiri posto, kao i ona u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih od 200 do 500.

Tamnocrvena područja su ona u kojima je 14-dnevna stopa veća od 500.

Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice EU-a oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene