Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo negativan test

Dobre vijesti iz Njemačke: Skidaju nas s liste visokorizičnih zemalja, od nedjelje više neće biti potrebno ići u karantenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka je uklonila Hrvatsku s 'crvene' liste zemalja u kojima je visok rizik od koronavirusa, objavio je u petak navečer državni epidemiološki Institut Robert Koch, potez koji će olakšati putovanja u Njemačku.

Hrvatska se službeno od nedjelje u ponoć više neće smatrati područjem visokog rizika, nego kao rizično područje, priopćio je institut.

To znači da putnici iz Hrvatske po dolasku u Njemačku neće morati u obaveznu desetodnevnu karantenu, uz predočenje negativnog testa na koronavirus. Dosad su karantenu s negativnim testom mogli prekinuti nakon pet dana.

Za one koji u Njemačku putuju zrakoplovom i dalje je obavezan negativni test prije ukrcavanja na let.

Test nije potreban osobama koje su potpuno cijepljene protiv koronavirusa ili su preboljele COVID-19.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUNČANI VIKEND Napokon možemo van bez kišobrana: Stigao predah od kiše i oblaka, ali još smo daleko od ljeta

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SALMONELOZA Nekima se zaista sve mora nacrtati, zdravstvene vlasti poslale apel: ''Ne ljubite kokoši!''

Pročitajte i ovo Vice Mihanović i Ivica Puljak Znanstvenik protiv šefa luke Bizarna kampanja za gradonačelnika Splita: "Ludo, kao i sve u ovom gradu. Nije normalno što rade"

No, putnici iz Hrvatske, kao i svi koji u Njemačku dolaze iz visokorizičnog i rizičnog područja, i dalje se moraju prethodno prijaviti na internetsku stranicu njemačke vlade.

Osim Hrvatske, stupanj rizika u petak je smanjen Sloveniji i Francuskoj. Većina zemalja regije jugoistočne Europe, poput Bosne i Hercegovine i Srbije još je prošlog tjedna proglašena rizičnim, umjesto visoko rizičnim područjima.

Velika Britanija, koja je proteklih dana ukinula većinu mjera, ponovno je uvrštena na listu najrizičnijih područja s virusnim varijantama.

U velikim dijelovima Njemačke su u petak navečer, s početkom dugog vikenda za praznik Duhova, ublažene neke mjere, uključujući otvaranje terasa ugostiteljskih objekata.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene