Obavijesti Video Pretražite Navigacija
INCIDENT U METROPOLI

VIDEO Pogledajte kako su vandali pokvarenim jajima zasuli kontejner za COVID testiranja: ''Ovo je dno dna, napad na zdravlje naših djelatnika. Učinit ćemo sve da ih zaštitimo''

Nepoznat netko zasuo je pokvarenim jajima kontejner Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' u Zagrebu u kojem se provode testiranja.

''Kontejner u kojem provodimo testiranja na koronavirus netko je noćas zasuo s 30-ak pokvarenih jaja. To je dno dna'', potvrdio je za DNEVNIK.hr Zvonimir Šostar, bivši ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar''.

''Koliko života smo spasili, a ovako nam se vraća, jako sam tužan'', kazao je Šostar. 

Neugodno iznenađena nemilim incidentom na lokaciji uzimanja brisova za testiranje na koronavirus je i aktualna ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ''Dr. Andrija Štampar'' Sandra Šikić, koja nam je u razgovoru također kazala da ju je ražalostio noćašnji događaj i istaknula da će učiniti sve kako bi zdravlje djelatnika bilo zaštićeno.

Pročitajte i ovo Zvonimir Šostar - 1 poziva na cijepljenje Šostar procijenio koliko će biti umrlih od korone do Božića: ''Bojim se...''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna puno pozitivnih Šostar o četvrtom valu: "Infekcija se počela pojačano širiti. Imamo sve samo ne razloga za miran san"

''Prijava policiji je u tijeku. Jaja se lako operu, to smo odmah i učinili, ali ovo šalje negativnu sliku mladima koji već više od godinu i pol dana rade na spašavanju ljudskih života. Ovo je napad na njihovo zdravlje. Učinit ću sve da ga zaštitim'', poručila je za DNEVNIK.hr ravnateljica Šikić.

Što se tiče prepoznavanja počinitelja, ono bi moglo biti otežano jer na tom dijelu nema sigurnosnih kamera s obzirom na to da se štti privatnost pacijenata, ali i tom će problemu u budućnosti, uz očuvanje privatnosti i dalje, u Zavodu nastojati doskočiti kako bi mogućnost ponavljanja sličnih djela bila svedena na što manju mjeru.

U Zavodu se nadaju da se slične situacije više neće ponoviti te zaključno poručuju: ''Ne znamo koji su bili motivi osobe ili osoba koje su prouzročile nered, ali ovo nikako ne smatramo prihvatljivim načinom izražavanja bilo kakvih stavova. Nastala šteta sama po sebi nije značajna i brzo je sanirana, no puno je značajnija šteta prema ljudima koji su njome indirektno pogođeni. U više smo navrata isticali kako su djelatnici Zavoda već dulje vrijeme, od samoga početka pandemije, pod velikim opterećenjem i čine sve u svojoj moći kako bi bili na usluzi građanima koji nas trebaju, a ovakvi incidenti u teškim i izvanrednim okolnostima zadnje su što bismo očekivali. Svjesni smo da je ova dugotrajna situacija jako izazovna i opterećujuća za sve naše sugrađane, ali svi smo zajedno u ovome i jako je važno da ostanemo solidarni i da pokažemo razumijevanje i humanost jedni prema drugima''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene