Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VRIJEDE OD SUTRA

Stožer uveo nove mjere za prelazak granica: Putnicima ne gine karantena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 14. siječnja nova odluka o prelasku granice stupa na snagu, rekao je danas šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović. Putnici će morati imati negativan PCR test i još će otići u karantenu na 7 ili 14 dana, ovisno o rezulatima testiranja.

Odlukom se ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza Republike Hrvatske. No, to se ne odnosi na građane država članice Europske unije odnosno država članica schengenskog prostora i država pridruženih istom. Države, dakako, moraju biti na zelenoj listi Europskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti. Trenutno su na popisu Južnoafrička Republika i Velika Britanija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna od sljedećeg tjedna Putin naredio masovno cijepljenje cijele populacije u Rusiji protiv koronavirusa

Šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović, rekao je da je donesena nova odluka koja se odnosi na prelazak granice za neobvezna putovanja, osobito iz država s novim sojem virusa. HZJZ će donositi popis, a putnici iz tih država će morati imati negativan PCR test i ići će u karantenu na 14 dana. Postoji i mogućnost skraćivanja karantene na sedam dana ako PCR test ispadne negativan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lagao o broju štićenika Uhićen vlasnik ilegalnog doma za starije u kojem su preminule dvije korisnice

Pročitajte i ovo Tomo Medved cijepi se protiv korone komentar Lane Ružičić Hoće li vas političar u potkošulji stvarno potaknuti da stanete u red - je li javno cijepljenje kampanja ili privilegij?

Državljanima trećih zemalja dozvoljen je ulazak ako pripadaju u odgovarajuću skupinu kojoj je dozvoljen ulazak, bit će dozvoljeno stupiti u zemlju uz predočenje negativnog PCR testa koji nije stariji od 48 sati ili ako se testiraju po dolasku u zemlju.

Detalje i sve informacije o novoj odluci možete pronaći ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene