Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

VJERUJE SE DA NIJE JEDINA

Izraelci potvrdili: Imaju prvi zabilježeni slučaj "flurone", mlada trudnica istovremeno je zaražena gripom i koronom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kombinaciju korone i gripe liječnici su utvrdili kod mlade trudnice iz Izraela. Pacijentica ima blage simptome i hospitalizirana je, no već u četvrtak bi trebala biti puštena na kućnu njegu.

"Dijagnosticirana joj je gripa i koronavirus čim je stigla. Oba testa su bila pozitivna čak i u naknadnoj provjeri", rekao je Arnon Vizhnitser, šef ginekologije u bolnici Beilinson u gradu Petah Tikva. Bolest je nazvana "flurona".

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Branko Kolarić Za Dnevnik Nove TV Peta doza za najugroženije: Epidemiolog Kolarić objasnio koje skupine bi trebale primiti i treću docjepnu

Dodao je kako obje bolesti napadaju gornji dišni sustav, a ministar zdravstva kaže kako proučavaju ovaj slučaj kako bi vidjeli može li kombinacija dviju zaraza dovesti do teže bolesti. Ovo je prvi zabilježeni slučaj istovremene zaraze koronom i gripom, ali liječnici vjeruju da takvih slučajeva ima još.

 

Vizhnitser je kazao i kako sve više trudnica dolazi s gripom ili koronavirusom.

"Veliki je izazov kada žene dođu na porod s visokom temperaturom", rekao je liječnik, prenosi Independent.

Izrael je inače ovog tjedna odobrio drugu booster dozu cjepiva protiv COVIDA-19 za visokorizične skupine.

Izraelska bolnica u ponedjeljak je dala četvrtu dozu kontrolnoj skupini, u sklopu prve veće studije o utjecaju drugog docjepljivanja na zaustavljanje širenja omikron varijante koronavirusa. Rezultati se očekuju unutar dva tjedna, prenosi Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene