Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Moja isprika"

Beroš pokušao objasniti kako je žena koja nije primila ni prvu dozu dobila poziv za drugu. U pomoć mu pritekla suradnica

Platforma CijepiSe pozvala je stariju Zagrepčanku na cijepljenje drugom dozom iako se nikad nije cijepila prvom dozom. Stigao joj je i poziv za cijepljenje cjepivom koje je ranije odbila primiti. Ministar zdravstva Vili Beroš pokušao je objasniti o čemu se radi.

Nastavljaju se nelogična događanja povezana s platformom CijepiSe. DNEVNIK.hr prenio je iskustvo Zagrepčanke koja je početkom travnja odbila primiti cjepivo AstraZenece, no stigao joj je poziv za primanje druge doze cjepiva.

Pročitajte i ovo Marija Bubaš, koordinatorica za cijepljenje HZJZ-a Marija Bubaš u Dneviku Nove TV Nova koordinatorica za cijepljenje o tome zašto smo među najgorima u Europi po procijepljenosti: "Ne možemo trošiti zrak nego cjepivo" Slika nije dostupna sve je zanimljivije Tko je radio platformu CijepiSe? Oglasile se tvrtke koje je navelo Ministarstvo zdravstva: ''Posve je neutemeljeno i netočno...''

Uz taj poziv stigao joj je i termin za prvu dozu cijepljenja, i to opet AstraZenecom. Ministar zdravstva Vili Beroš na upit novinara pokušao je objasniti o čemu se radi.

"Platforma je u radu, ne samo testnom nego pravom radu. Jučer smo naručili više od 890 zainteresiranih za masovno cijepljenje", rekao je Beroš.

"Povratni odgovor je da su mailovi upućeni i da su stigli adekvatno, u fazi smo očekivanja odgovora na ta traženja. Prema mojim informacijama, platforma funkcionira. Premijer je rekao da se tehničke poteškoće otklanjaju", dodao je Beroš i rekao da je u stalnoj komunikaciji s informatičarima.

"Jutros sam detektirao u medijima primjer gospođe koja je zaprimila poziv iako je cijepljena. Problem je već ranije poznat i naveden, a to je da je netko cijepio i nije upisao u sustav eCijepih. Stoga se ona u informatičkom sustavu i nadalje vodi kao necijepljena, a informatički sustav odrađuje svoj posao i šalje poziv", kazao je Beroš i rekao da se pogreške otklanjaju te da je važan adekvatan upis cijepljenih u eCijepih.

"Sistem funkcionira, ali je problem što se kod te gospođe onaj tko ju je cijepio nije to unio u sustav i dobila je ponovni poziv. Moja isprika njoj, ali ponovit ću svim cjepiteljima da moraju adekvatno unositi podatke da se ovakve stvari ne bi ponavljale", objasnio je Beroš.

Sustav ponovio poziv

Na objašnjenje novinara da je gospođa pozvana na drugu dozu iako nije cijepljena prvom dozom, objašnjenje je stiglo od Beroševe suradnice, informatičarke. Ona je rekla kako je sustav ponovio drugi krug pozivanja na području Grada Zagreba te su Zagrepčanki ponuđeni novi termini.

"Gospođa ima priliku ponovno propustiti termin neodgovaranjem na poziv u roku od 24 sata te će je sustav ponovno pozvati. Za sada se nudio termin samo za cijepljenje AstraZenecom, a od srijede će biti termini za cijepljenje Pfizerom. Treba jednostavno pričekati ponovni krug pozivanja", rekla je Beroševa suradnica.

Navodi da je alternativa javljanje liječniku obiteljske medicine jer oni mogu ljude naručiti za određeno cjepivo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene