Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Vili Beroš otkrio tko je unio zarazu u zagrebačku psihijatrijsku bolnicu Sveti Ivan

Ministar zdravstva Vili Beroš u Dnevniku Nove TV komentirao je ponovni proboj koronavirusa u bolnice te danas uvedene mjere novog režima na granicama, kao i uvođenje obveznog nošenja maski u javnom prijevozu. Beroš se osvrnuo i na rad istarskog stožera, koji nerijetko sam donosi odluke pa je tako danas uveo obvezu nošenja maski u trgovačkim centrima.

Ministar Vili Beroš kazao je kako uvijek postoji strah kada virus uđe u bolnicu te se se osvrnuo na slučajeve u Vinogradskoj te Psihijatrijskoj bolnici Sveti Ivan u Zagrebu

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 4 U Hrvatskoj 2848 novih slučajeva Opet loše vijesti iz Dalmacije: Splitsko-dalmatinski stožer javio o 302 pozitivna slučaja. Još jedna županija zatražila oštrije mjere Slika nije dostupna Sastao se s ravnateljem Beroš u Zagorju: Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama postaje centar za COVID?

"Virus je sada na dosta netipičan način ušao u psihijatrijsku ustanovu. Tamo su svi pozitivni u samoizolaciji, napravljeno je 65 testiranja i prema njima se određuju epidemiološke mjere. Ako se rano epidemiološki postupa, veće su šanse da se rano ograniči širenje zaraze. Čuo sam da su u Svetom Ivanu sestre bile asimptomatske i pretpostavlja se da su one donijele zarazu. To naglašava potrebu poštivanja naših mjera poput održavanja razmaka, izbjegavanja kontakata i svega ostalog. Znam da zdravstevni profesionalci zbog prirode svog posla često moraju postupati drugačije, ali ovo je još jedna opomena svima nama iz koje moramo naučiti lekciju", rekao je Beroš.

Ministar je poručio kako vjeruje da će vozači javnog prijevoza moći kontrolirati tko ulazi s maskom u tramvaje i autobuse

"U javnom prijevozu često nije moguće održavati distancu pa zato mislimo da maska za lice, bilo kirurška ili pamučna može zaštititi građane", rekao je i dodao kako Hrvatska trenutno ima 139 aktivnih slučajeva te je i dalje na začelje zemalja u EU s minimalnim brojem oboljelih. 

Osvrnuo se i na novi režim na granicama.

"Pratimo epidemiološku situaciju u susjednim zemljama i primijenili smo određene mjere. Samoizolacija je opravdana. Mislim da ne mogu ući s negativnim testom jer to ne znači da ćete biti negativni i sutra", rekao je Beroš i dodao da će se o ukidanju mjera razmišljati kada se u susjednim zemljama situacija popravi. 

Poručio je i kako nemamo zaraženih turista te da trenutno nema razloga za odgodu izbora. Na pitanje koliko je mladih zaraženih rekao je kako nema te podatke, ali da većina zaraženih ima blaže simptome. 

Zahvalio je istarskom stožeru na svemu što radi i poručio da je kod njih situacija nešto drugačija te se slaže s njihovom odlukom o nošenju maski u trgovačkim centrima.  Poručio je kako su prije odluke kontaktirali Nacionalni stožer. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene