Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi bez poteškoća

Ova županija ima vlastitu aplikaciju za cijepljenje, istražili smo kako radi - ''Radili smo kao luđaci dan i noć, ali uspjeli smo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Međimurskoj županiji građani se na cijepljenje naručuju koristeći aplikaciju osmišljenu upravo za njihovu županiju. Kroz jedan centralni sustav zaprimaju se sve prijave, a nakon početnih poteškoća, kaže nam ravnatelj Doma zdravlja Čakovec, aplikacija sada radi bez problema.

Umjesto platforme Ministarstva zdravstva CijepiSe, iz koje niče sve više problema, Međimurska županija posegnula je za vlastitim rješenjem za naručivanje građana na cijepljenje.

U siječnju ove godine u rad su pustili aplikaciju Doma zdravlja Čakovec. Svi stanovnici županije koji se žele cijepiti svoje podatke upisuju u tu aplikaciju ili umjesto njih podatke mogu dostaviti liječnici opće prakse. Nakon toga djelatnici oformljenog pozivnog centra, u skladu s listom prioriteta, kontaktiraju s građanima kako bi ih obavijestili o terminu cijepljena.

Sve se svodi na jednu aplikaciju

Aplikacija je, kaže nam ravnatelj Doma zdravlja Čakovec Branko Vrčić, nezaobilazna ako se želite cijepiti, a sve zbog lakšeg praćenja cijepljenih i naručenih.

''Mi smo se na županijskom nivou dogovorili još krajem prosinca da bismo nešto trebali napraviti. Angažirali smo tvrtku Infenso, s kojom dugo surađujemo i oni nam u tehničkom smislu već dugo pomažu u Domu. Naravno, uzeli smo ih uz blagoslov županije. Svoja prva masovna cijepljenja počeli smo koristeći se upravo tom aplikacijom'', rekao je Vrčić.

Pročitajte i ovo Leonardo Bressan Nepovezane baze Snimili smo novi apsurd s platformom: Liječnik koji se već cijepio uspio se prijaviti na - novi termin za cijepljenje

Dosad se u toj županiji za cijepljenje prijavilo 24.500 ljudi, a cijepljeno ih je nešto više od 17.000. ''Svi su cijepljeni na temelju prijava kroz aplikaciju, osim onih iznimnih slučajeva poput nepokretnih ili teško bolesnih osoba'', pojašnjava ravnatelj.

Priznaje da su i oni imali tehničkih poteškoća na početku rada aplikacije. ''Lagao bih kada bih rekao da nismo. To je teška borba da se sve uskladi. Bilo je i brisanja prijava, pa se krivo upiše OIB, pa se na punktu krivo zapiše neki podatak i onda čovjek dobije dva puta poziv za cijepljenje. Sada je to sve riješeno'', rekao nam je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve više problema i teškoća Beroš o problematičnoj platformi za cijepljenje: ''Možda ne funkcionira onako kako smo željeli, ali radi dovoljno. Nisam ponosan na nju''

Vrčić je objasnio i zašto ne koriste platformu cijepise.zdravlje.hr. ''Shvatili smo da nećemo moći drugačije. Država u to vrijeme još nije ništa napravila, a mi smo došli pred zadatak da moramo u jednom danu cijepiti 1500 ljudi. Radili smo kao luđaci dan i noć i uspjeli smo. Ali tko kaže da je lako, laže, jako je teško'', zaključio je ravnatelj Doma zdravlja Čakovec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene