Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brojke nisu kao inače

Grad rekorder od države traži pomoć: ''Ne bih želio da ispadne da je Dubrovnik grad prosjak, ali njegovi rekordi su punili državni proračun''

Kraj je srpnja, a turističke brojke još nisu kakve bi trebale biti. Situaciju u Dubrovniku u Dnevniku Nove TV komentirao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković komentirao je brojke u turističkoj sezoni na izmaku srpnja. Dubrovnik je jedan od gradova koji su zatražili podjelu Hrvatske na četiri zone – sjevernu i južnu obalu, te središnju Hrvatsku i istok zemlje kako bi turistima bilo lakše pratiti koja su područja korona free.

Pročitajte i ovo Mato Franković Njegov test je negativan Dubrovački gradonačelnik u samoizolaciji, supruga je pozitivna na koronu: "Imamo veći broj zaraženih s jedne svadbe" Slika nije dostupna Strah od dvotjedne karantene Gradonačelnik Dubrovnika poslao pismo britanskom premijeru: ''Dubrovački turizam ovisi o britanskom tržištu. Kod donošenja mjera promatrajte Hrvatsku po regijama, ne kao cjelinu''

Franković kaže da su zahtjev za takvom podjelom uputili Nacionalnom stožeru civilne zaštite. ''Jako je važno da se statistički podaci, kad ih se šalje u Europski centar za kontrolu COVID bolesti, podijele po regijama kako bi onda europske, a i druge zemlje znale što se to točno događa u Hrvatskoj'', rekao je gradonačelnik Dubrovnika. Smatra da će Stožer uvažiti taj zahtjev.

''Kolovoz će biti bolji''

Franković ističe da će Dubrovnik veleposlanike drugih zemalja na tjednoj bazi izvještavati o situaciji s epidemijom.

Na pitanje kada se očekuje osnaživanje zračnog prometa, Franković da će se do sredine idućeg tjedna Dubrovnik povezati s 51 destinacijom. ''Kolovoz će biti puno bolji, imamo najave za cijelu jesen. Vjerujem da ćemo uhvatiti ciljanih 30 posto sezone'', poručuje. Objasnio je i zašto Dubrovnik traži pomoć države.

''Ne bih želio da ispadne da je Dubrovnik grad prosjak, ali bih napomenuo da su upravo rekordi Dubrovnika punili državni proračun. Sad Dubrovnik očekuje jedan mali dio čisto da nas se održi stabilnima za dalje'', govori Mato Franković i dodaje da je država na neki način dužna Dubrovniku.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene