Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preminulo 45 osoba

Srbija ima najviše novozaraženih od početka pandemije - čak 8467: "Umiru mladi, necijepljeni ljudi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno je 8467 novozaraženih i 45 preminulih u Srbiji od zaraze bolesti COVID-19. Testirana su 26.292 uzorka.

Tijekom jučerašnjeg dana u Srbiji su testirana 26.292 uzorka, od kojih je 8467 pozitivno na koronavirus. Od početka pandemije potrošeno je 5.601.570 testova te je 926.269 registriranih slučajeva.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj

U protekla 24 sata preminulo je 45 osoba te postotak smrtnosti iznosi 0,88 posto. Od početka pandemije zabilježena su 8142 smrtna slučaja, prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Hospitalizirano je 6155 pacijenata, od kojih je 251 na respiratoru.

Ovo je najveći broj novozaraženih u Srbiji otkako se pojavila pandemija, posljednji put je najveći broj iznosio 7999 novozaraženih, a to je bilo 1. prosinca 2020. godine.

"Umiru mladi, necijepljeni ljudi. Prije dva dana preminuo je mladić od 24 godine, bez ikakvih drugih oboljenja", rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić, piše Nova.rs.

Također, zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu u potpunosti je od jučer obustavljen operativni program, uključujući i pacijente koji boluju od malignih oboljenja.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene