Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Lokalni stožeri: Opet porast broja novozaraženih, u jednoj županiji sutra prvo masovnije cijepljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nacionalni stožer objavio je u srijedu da su u protekla 24 sata zabilježena 502 nova slučaja zaraze koronavirusom. Preminulo je 18 osoba.

* Dosad zaražena 238.501 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Zabilježeno 5375 smrtnih slučajeva

U nastavku pratite tijek događaja iz minute u minutu: 

12:51 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 741 obrađenog testa danas je 85 novozaraženih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Na bolničkom liječenju nalazi se 77 COVID pozitivnih u KBC-u Split, dok je deset pacijenata nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminule su dvije ženske osobe u dobi od 81 i 75 godina. Osobe su uz brojne komoribiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

11:52 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 15 novopozitivnih na koronavirus.

Na COVID odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice nalazi se devet pacijenata, od kojih jedan na respiratoru. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalaze se 23 pacijenta pozitivna na SARS CoV-2, od kojih jedan na respiratoru. Preminule su četiri osobe pozitivne na koronavirus. 

11:50 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata je 20 novih pozitivnih osoba na COVID-19, od kojih je 19 pozitivno na PCR testiranju, a jedna na brzom antigenom testu. Preminulih nije bilo.

11:46 Prema podacima NZJZ-a Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirana su 34 nova pozitivna nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem).

Trenutačna sedmodnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 73, dok je 14-dnevna incidencija 142.

U protekla 24 sata nije bilo preminulih od COVID-19. Hospitalizirano je ukupno 45 bolesnika (dva manje nego prethodni dan), od čega u slavonskobrodskoj bolnici 28, a u novogradiškoj bolnici 17. Dvije hospitalizirane osobe su na respiratoru (isto stanje kao i prethodni dan).

11:25 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo ukupno 33 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. PRC metodom utvrđen je 21 novi slučaj na ukupno 186 testiranih, a brzim antigenskim testom utvrđeno je 12 pozitivnih na SARS-CoV-2. 

U bolnicama Karlovačke županije hospitalizirana su 24 COVID pozitivna pacijenta. Na respiratoru se nalaze dvije2 COVID pozitivne osobe. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih

Iz Stožera Karlovačke županije izvijestili su i kako u četvrtak 18. veljače u dvorani Ekonomsko-turističke škole u Karlovcu počinje cijepljenje šire populacije na području Karlovačke županije, a planira se cijepiti 300 građana.

11:22 Od ukupno 29 testiranih kod samo jednog muškarca iz Virovitice detektiran je virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutačno je 16 COVID pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.

11:18 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, do danas u 10 sati u toj županiji je potvrđeno 15 novozaraženih osoba, objavio je županijski stožer.

10:59 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom (17 utvrđeno brzim antigenskim testom). U posljednja 24 sata obrađeno je 209 uzoraka.

U OB-u Dubrovnik hospitalizirane su 32 osobe pozitivne na koronavirus. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih je jedan na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 794 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije (oba na granici). 

10:51 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije 18 je novozaraženih. U posljednja 24 sata uzorkovano je 119 uzoraka za testiranje na virus SARS-CoV-2.

U šibenskoj bolnici liječi se 17 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 18 bolesnika. 

10:43 Prema podacima ZJZ-a Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 212 osoba, od čega su evidentirana 22 pozitivna slučaja koronavirusa u Međimurskoj županiji, što je 10,37 % pozitivnih od broja testiranih. 

Obavljenim testiranjima antigenskim brzim testovima evidentiran je jedan pozitivan slučaj, dok su epidemiolozi na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod jedne osobe. Iz drugih županija javljeno je o jednom pozitivnom slučaju.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 34 pacijenta pozitivna na COVID-19. U protekla 24 sata hospitalizirana su četiri i otpuštena četiri pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nalaze se tri COVID pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih.

10:41 Prema podacima HZJZ-a, ukupan broj novozaraženih u Zagrebu je 74.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 909 testiranja na SARS-CoV-2, a 54 su nalaza bila pozitivna.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod jednog učenika osnovne škole te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 12 učenika osnovnih i 85 učenika srednjih škola. Trenutačno je u gradu Zagrebu 291 aktivan slučaj.

10:36 U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 502 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Preminulo je 18 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 238.501 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 5375 preminulo, objavio je Nacionalni stožer. čiju konferenciju za medije možete uživo od 11 sati pratiti ovdje.

10:13 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata sedam je novozaraženih osoba.

Na liječenju na COVID odjelu OB Gospić trenutno se nalazi 7 osoba. U posljednja 24 sata provedeno testiranje nad 67 osoba.

10:04 U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 64, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 139.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 55 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su njih 20 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 5 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 30 osoba je u Klenovniku, a u Novom Marofu nema COVID-19 pacijenata. U posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 304 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 11 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 6 posto, izvijestio je Stožer Varaždinske županije. 

9:53 U KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ-a u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 352 uzorka, od kojih je 21 bio pozitivan na koronavirus.

Na bolničkom liječenju nalazi se 59 oboljelih od COVID-19, i to 43 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 16 pacijenata s tim oboljenjem. Preminula je jedna osoba u dobi od 69 godina.

U posljednja 24 sata policijski službenici proveli su 24 provjere osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili su za tri osobe. Dvije osobe, državljani Republike Srbije, ušli su u Hrvatsku 12. veljače, a kako nisu imali negativan PCR test, određena im je mjera samoizolacije u trajanju od 10 dana, što nisu ispoštovali te su im 16. veljače po dolasku na Granični prijelaz Erdut uručeni prekršajni nalozi. Izrečena im je novčana kazna u iznosu od 8000 kuna i 500 kuna za troškove postupka. Treće kršenje se odnosi na osobu iz Belog Manastira koja u vrijeme izrečene mjere samoizolacije nije zatečena na prijavljenoj adresi.

Policijski službenici obavili su i 105 nadzora objekata. Kršenje propisanih mjera utvrđeno u jednom kafiću u Đurđenovcu, gdje je zatečeno pet osoba. 

9:44 Danas si u Primorsko-goranskoj županiji 32 novozaražene i 35 ozdravljenih osoba. Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađena 522 uzorka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 6,1 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, na bolničkom liječenju nalaze se 32 pacijenta, od toga su na respiratoru tri osobe. Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih od COVID-19.

9:30 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitana su 332 uzorka brisova na COVID-19. Potvrđene su tri novozaražene osobe.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 14 osoba.

Tijekom današnjeg dana u Zavod za javno zdravstvo Istarske županije bit će dostavljeno 1100 doza cjepiva, izvijestio je istarski Stožer.

9:16 Na području Zadarske županije je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 215 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika, od kojih su dva na respiratoru. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Na području Zadarske županije nastavlja se cijepljenje stanovništva. Prema podatcima ZJZ-a Zadarske županije, na terenu je dosad utrošeno oko 5000 doza Pfizerova cjepiva, od čega u zdravstvenim ustanovama 3500 doza, u domovima za starije i nemoćne 1200 doza te manja količina od oko 100 doza kod liječnika obiteljske medicine. U ambulantama obiteljske medicine još je raspoređeno oko 400 doza Modernina cjepiva te 700 doza cjepiva AstraZeneca.

9:12 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS-CoV-2 na području županije potvrđeno 14 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutačno je aktivno 46 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je osam osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi njih 26. U OB-u Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1932. i 1951. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 96 uzoraka sa sumnjom na SARS-CoV-2.

9:11 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Četiri novozaražene osobe s područja su Velikog Grđevca, tri su iz Daruvara, dvije iz Bjelovara te jedna iz Rovišća.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutačno je na liječenju 25 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je troje na respiratoru, a 25 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 175 osoba.

8:31 U Sisačko-moslavačkoj županiji 15 je novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o devet osoba iz Siska, tri iz Hrvatske Dubice te po jednoj iz Petrinje, Lekenika i Martinske Vesi.

8:11 Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 178 uzoraka, od kojih su tri pozitivna. Trenutačno su aktivna 22 slučaja. 

7:35 Zanimanje za cijepljenjem je, kažu liječnici, poraslo. Za dolazak cjepiva spremaju se i zagrebačke ambulante. 500 doza AstraZenece u utorak je pod policijskom pratnjom stiglo u ruke šibenskog zavoda. Liječnici kažu da su liste za cijepljenje sve dulje. > Opširnije

7:28 Ministar zdravstva Vili Beroš s Mislavom Bagom u velikom intervjuu za Dnevnik Nove TV razgovarao je o aktualnim temama koje se tiču njegova resora - planu cijepljenja, inspekcijama cijepljenja preko reda te problemima u zdravstvu. Ministar je otkrio i da je razgovarao s ruskim veleposlanikom te je dogovorena suradnja vezana za cjepivo Sputnjik V. > Opširnije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene