Virologinja i profesorica na Medicinskom fakultetu u Beogradu Tanja Jovanović izjavila da je epidemiološka situacija u Srbiji alarmantna.

Galerija Koronavirus, Beograd Koronavirus u Srbiji, ilustracija Koronavirus, ilustracija +5 Testiranje na koronavirus, ilustracija

Virologinja i profesorica na Medicinskom fakultetu u Beogradu Tanja Jovanović smatra da Srbija treba uvesti restriktivne mjere kako bi se epidemija stavila pod kontrolu. Izjavila je i kako treba zatvoriti ugostiteljske objekte poslije 17 sati.

"Raditi nakon 17 sati trebaju samo prehrambeni objekti, ljekarne i eventualno benzinske crpke. Epidemiološke mjere imamo na papiru, ali se ponašamo kao da ne postoje. Nemamo inspekciju koja bi kažnjavala ljude. Kada bismo poštovali osnovne mjere, situacija bi bila dramatično drugačija", izjavila je. 

Kasno je za uvođenje COVID propusnica, smatra, već je potrebno uspostaviti kontrolu nad epidemijom, uvjerena je.

"Epidemija je u ovom četvrtom valu dostigla vrhunac. Imamo veliki broj zaraženih, ogromni su redovi ispred COVID ambulanti, a imamo i bolesnike s vrlo teškim kliničkim slikama", istaknula je Jovanović za RTS. 

U Srbiji je u srijedu na koronavirus testirano 24.847 osoba. Pozitivna je bila 8171 testirana osoba. 45 oboljelih osoba je preminulo. Srbija je u utorak oborila rekordnu brojku novih zaraženih, koja je od početka epidemije bila 7999. U utorak je od 26.292 testiranih njih 8467 bilo pozitivno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju