Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna osoba preminula

U Hrvatskoj danas 86 novih slučajeva zaraze, jedna županija iskače po broju novih slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je danas zabilježeno 86 novih slučajeva zaraze, a jedna je osoba preminula.

* 86 novih slučajeva

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* jedna osoba preminula

* U Zadarskoj županiji 42 novozaražene osobe

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

13:55 Od ukupno 471 obrađenog testa, četiri su novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, i to iz Splita tri, a iz Muća jedna osoba.

12:54 U Zagrebu je zabilježeno 8 novih slučajeva zaraze

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika. Tijekom proteklog dana nije bilo pozitivnih nalaza testova na SARS CoV-2 učenika niti nastavnika osnovnih i srednjih škola.

Tijekom jučerašnjog dana na punktovima za masovno cijepljenje cijepljeno je 5.886 osoba.

11:53 U posljednja 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 560
Među njima je 208 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 13 pacijenata. Preminula je jedna osoba.

Testirano je 3 834 osoba. 

Zaključno s 25. lipnjem utrošeno je 2 502 912 doza cjepiva. Dosad je 1 472 708 osoba cijepljeno s najmanje jednom dozom, među kojima je njih 1 030 204 primilo obje doze. Na dan 25. lipnja utrošena je 34 861 doza cjepiva.

11:11 Na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih, ozdravilo je sedam osoba, a trenutačno je na području županije aktivno 38 slučajeva oboljenja, priopćio je u subotu Županijski stožer civilne zaštite.

11:10 U Primorsko-goranskoj županiji 11 je novooboljelih osoba, šest je ozdravilo, pa je sad u županiji aktivno 87 slučajeva bolesti, javio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Proteklog dana testirano je 397 uzoraka briseva, a pozitivnih je bilo 2,8 posto.

10:56 U posljednja 24 sata nema novozaraženih u Šibensko-kninskoj županiji.

Trenutno je 30 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se pet pacijenata, od kojih su dva na respiratoru. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 186 osoba.
 

10:54 U Zadarskoj županiji 42 su novozaražene osobe koronavirusom, a izolaciju provode na području gradova Zadar (29), Nin (2) te općina Galovac (3), Pašman (3), Poličnik (2), Ražanac (1), Sv. Filip i Jakov (1) te Škabrnja (1).

Uglavnom je riječ o kontaktima prethodno oboljelih osoba, a šest ih je povezano s proslavama krizmi.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 370 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 650 stanovnika, a trenutno je 207 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti na području Zadarske županije.

Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 10 pacijenata, a nitko nije na respiratoru.

10:29 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata, nema slučaja zaraze virusom, nije bilo preminulih COVID pozitivnih osoba, a 85 osoba je u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelima trenutno se nalazi 8 osoba, a na respiratoru se nalazi jedna COVID pozitivna osoba.

10:11 U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 135 osoba. Oporavilo se pet osoba.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 25 osoba s težom kliničkom slikom, pet manje nego jučer. Dvije osobe i dalje su u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

9:41 U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije, među 33 testirane osobe, nema novozaraženih.

9:27 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u posljednja 24 sata nema potvrđenih novih slučajeva zaraze koronavirusom.

9:25 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 75 uzoraka, među kojima su evidentirana dva pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus, što je 2,6 % pozitivnih od broja testiranih.

9:11 U Vukovarsko-srijemskoj županiji su, među 152 testirane osobe, potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

9:09 U povodu Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga, 26. lipnja, Povjerenstvo za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga Grada Zagreba pozvalo je u subotu sve osobe s problematičnim uzimanjem alkohola ili droga da se cijepe protiv COVID-a.

''Povjerenstvo Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga te drugih oblika ovisnosti stoga poziva sve osobe s problematičnim uzimanjem alkohola ili droga da se cijepe protiv bolesti COVID-19, jer cijepljenje ponovno omogućuje sigurno okupljanje i druženje s članovima naših obitelji, prijateljima i poznanicima'', istaknuo je dr. Ivan Ćelić, predsjednik Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga.

Prema podacima iz Izvješća o osobama liječenima zbog zlouporabe droga, u Hrvatskoj je u 2019. liječeno 6.858 osoba, od kojih je 78% liječeno zbog opijatskog tipa ovisnosti.

8:54 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da u toj županijih nema novih zabilježenih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno osam slučajeva bolesti.

8:45 U Istarskoj je županiji među 267 testiranih uzoraka potvrđen jedan slučaj zaraze

8:36 U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba.

7:23 Policija je raspisala potragu za 28-godišnjom hrvatskom državljankom i 32-godišnjim njemačkim državljaninom nakon šte na njihovoj svadbi zarazio 21 gost. Bračni par je trenutno izvan Hrvatske. >> Opširnije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene