Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Detektirana jedna osoba: Britanski soj virusa potvrđen u još jednoj županiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata zabilježeno je 376 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2550. Među njima je 1029 pacijenata na bolničkom liječenju, a na respiratoru je 88 pacijenata. Preminulo je 25 osoba.

* 376 novozaraženih od 6340 testiranih

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

* 25 preminulih

* Dosad zaraženo 236.709 ljudi

* Ukupno preminule 5263 osobe

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku

14:30 Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu je 46 , prema podacima HZJZ-a. Ozdravile su 54 osobe. 

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 876 testiranja na SARS-CoV-2, a 52 nalaza su bila pozitivna. Šest osoba koje su pozitivne su ponovno tesirane ili im prebivalište nije u Zagrebu, objašnjeno je. 

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirano je pet novooboljelih korisnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod pet učenika i jednog nastavnika osnovne škole te jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 123 učenika osnovnih te 14 učenika srednjih škola. Trenutno su u gradu Zagrebu 333 aktivna slučaja.

12:30 U Virovitičko-podravskoj županiji je sedmero pozitivnih od 105 testiranih osoba. U petak u ordinacijama liječnika opće medicine počinje cijepljenje AstraZenecinim i Moderninim cjepivom. Stiglo je 500 doza navedenih cjepiva. Cijepit će se kronični bolesnici koji su bili na listi čekanja. Detektirana je i jedna zaražena osoba koja je imala britanski soj virusa. Podaci su stigli iz Klinike za infektivne bolesti, gdje je sekvenciran uzorak od 19. siječnja.

12:26 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je 57 novooboljelih osoba, a testirano ih je 604. Preminule su dvije osobe. 25 novooboljelih je iz Splita, po jedna je osoba iz Hvara, Komiže, Makarske, Sinja, Supetra, Trogira, Vrlike, Gradca, Marine, Okruga i Podstrane, dvoje je iz Lovreća, po troje iz Solina, Visa i Baške vode, četvero je iz Omiša te šestero iz Kaštela.

Na bolničkom liječenju nalazi se 99 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, a osmero je pacijenata na respiratoru.

12:00 Detalje s konferencije Nacionalnog stožera možete pratiti OVDJE.

11:57 Na području Brodsko-posavske županije evidentirano je devet novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. U toj županiji trenutačno je 85 osoba pozitivno na koronavirus. Od početka pandemije evidentirana je 8071 pozitivna osoba.

11:55 U Varaždinskoj županiji evidentirana su 23 nova slučaja zaraze koronavirusom od 310 testiranih. Dvije su osobe preminule. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 68 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga su 24 osobe na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, četvero ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 32 osobe su u Klenovniku od kojih je jedna na respiratoru i osam u Novom Marofu.

11:53 Međimurska županija u protekla 24 sata zabilježila je 15 novozaraženih koronavirusom, priopćili su u četvrtak iz županijskog Stožera civilne zaštite. Ukupno je hospitalizirano 39 pacijenata, a otpuštena su četiri pacijenta. Na invazivnoj respiraciji su dva bolesnika. Do sada su u Međimurskoj županiji ukupno evidentirane 11.493 oboljele osobe, a ukupno su se oporavile 11.073 osobe.

11:49 U Osječko-baranjskoj županiji su 22 novozaražene osobe od obrađenih 365 uzoraka. Preminule su tri osobe. Sedmero pozitivnih je iz Osijeka, po dvije su osobe s područja Đakova i Valpova te općina Antunovac, Donja Motičina, Ernestinovo i Popovac, a po jedna iz općina Bizovac, Čepin i Viljevo.

Županijski stožer također je donio odluku da se do 1. ožujka i postizanja zadovoljavajuće procijepljenosti korisnika i drugom dozom cjepiva produžava preporuka domovima za starije i nemoćne osobe po kojoj su posjeti korisnicima mogući samo na otvorenim prostorima, dok su zabranjeni u zatvorenim prostorima domova.

11:43 Na području Krapinsko-zagorske županije evidentirane su ćetiri nove osobe pozitivne na koronavirus. Preminula je jedna osoba. Radi se o po jednoj osobi iz Oroslavja, Zaboka, Zlatara i Stubičkih Toplica. U samoizolaciji se nalazi 645 osoba.

11:27 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom (11 utvrđeno brzim antigenskim testom) od 239 obrađenih uzoraka. Radi se o 13 osoba iz Dubrovnika, po tri iz Metkovića i Ploča, po dvije iz Konavala i Župe dubrovačke te po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Orebića.

11:23 U Šibensko-kninskoj županiji je 15 novooboljelih od 144 testiranih. U šibenskoj bolnici liječi se 15, dok je u kninskoj bolnici 18 bolesnika. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 389 ljudi.

10:50 U Ličko-senjskoj županiji je šest novozaraženih od 32 testirane osobe. Oboljeli su s područja Otočca. Od koronavirusa s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljela 2901 osoba, od čega je 46 aktivnih slučaja, 105 osoba je preminulo te je ukupno izliječeno 2750 osoba.

Preminulo 25 osoba

10:40 U posljednja 24 sata zabilježeno je 376 novih slučajeva zaraze, a preminulo je 25 osoba, izvijestio je Nacionalni stožer. Testirano je 6349 ljudi.

U Hrvatskoj je trenutačno aktivno 2550 slučajeva zaraze, na bolničkom liječenju nalazi se 1029 pacijenata, od toga je na respiratoru njih 88.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 236.709 zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 5263 osobe preminule, ukupno se oporavilo njih 228.896, od toga 397 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutačno 13.069 osoba.

10:32 U Zagrebačkoj županiji su potvrđena 52 nova slučaja, a ozdravile su 22 osobe te je trenutno aktivno 335 slučajeva, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Najviše novooboljelih je u Velikoj Gorici - 12 te u Samoboru i Jastrebarskom gdje je otkriveno po sedam slučajeva.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja.

09:34 U Vukovarsko-srijemskoj županiji su 22 nove pozitivne osobe na COVID-19 od 231 testirane. Pozitivnih na PCR testiranju je njih 17, a pet na brzom antigenom testu (šest osoba iz Vinkovaca, po četiri iz Ivankova i Vukovara te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Cerića, Gunje, Borova, Jarmine, Novih Mikanovaca i Račinovaca). Trenutačno je u županiji 30 osoba hospitalizirano zbog bolesti COVID-19.

09:23 U Koprivničko-križevačkoj županiji četvero je novozaraženih. Na području županije trenutačno su aktivna 94 slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo je šest, a na bolničkom se liječenju nalazi 33 pacijenata. U OB-u Koprivnica preminule su tri osobe s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

09:05 U Primorsko-goranskoj županiji je 28 novooboljelih. Jedna je osoba preminula. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 549 uzoraka. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a, na bolničkom liječenju nalazi se 36 pacijenata, od toga su dva na respiratoru.

09:02 U Istarskoj županiji jedna je novozaražena osoba. Trenutačno je 41 aktivna COVID pozitivna osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 655 ljudi. U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 11 pacijenata, od toga su tri u respiracijskom centru.

08:44 U Sisačko-moslavačkoj županiji je deset novooboljelih. Riječ je o četiri osobe iz Siska, tri iz Popovače te po jednoj iz Kutine, Novske i Topuskog.

08:33 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučaja zaraze koronavirusom. Jedna je osoba preminula. Tri su novozaražene osobe iz Bjelovara, dvije iz Daruvara, a po jedna iz Čazme i Velikog Trojstva. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 403 osobe.

08:27 Na području Zadarske županije evidentiran je 21 novi slučaj koronavirusa. Novooboljelih je devetero iz Zadra, iz Benkovca, Povljana, Preka, Škabrnje po dvoje te iz Obrovca, Pakoštana, Ražanca i Starigrada po jedna osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima hospitalizirana su 22 bolesnika, od kojih je jedan na respiratoru.

Od ponedjeljka, 15. veljače 2021. godine sve srednje škole na području Zadarske županije nastavu će održavati po A modelu. Organizacija nastave moći će se mijenjati sukladno razvoju epidemiološke slike na području Zadarske županije i na nacionalnoj razini te ovisno o stanju u pojedinoj školi, izvijestili su iz ureda župana.

 

08:20 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivan 41 slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19). Na posljednjem testiranju obrađeno je 125 uzoraka te nema novopozitivnih. 27 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 14 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 183, a ukupno je testirano 28.225 osoba.

7:14 Premijer Andrej Plenković u Dnevniku Nove TV, između ostalog, govorio je o epidemiološkoj situaciji i mogućem popuštanju mjera. ''Poslat ćemo određene signale koji se odnose na dvije domene, ugostiteljstvo i sport", otkrio je i dodao da je na stolu i kava za van. >> Opširnije.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene